Recept: bananino-karamelna pita Banoffee

Recept: bananino-karamelna pita Banoffee

Pita Banoffee je po mnenju mnogih najboljša sladica, kar jih je. Ta bananino-karamelna pita te zasvoji bolj kot katerakoli druga. Peka na lastno odgovornost!

Čeprav ste v življenju spekli že mnogo sladic in poskusili praktično vse, ne veste, kaj je zares dobro, dokler niste okusili bananino-karamelne pite Banoffee.

PREBERITE ŠE: Recept: nesramno dobra marelična pita

Pita za angelčke.
Pita za angelčke

Sliši se komplicirano, a naj vas ime ne zavede. V resnici gre za zelo preprosto sladico iz piškotne osnove, bananino-karamelnega nadeva in ‘pokrova’ iz stepene smetane, ki vas hkrati nauči skuhati karamelo.

Recept – bananino-karamelna pita Banoffee:

Sestavine – bananino-karamelna pita Banoffee:

  • 1 konzerva kondenziranega mleka
  • 2 banani
  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • 300 g keksov albert
  • 150 g masla
  • čokolada (za dekoracijo)

Postopek priprave bananino-karamelne pite Banoffee:
Zavremo večjo količino vode. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo, da komaj opazno vre. V lonec postavimo konzervo kondenziranega mleka, pokrijemo in kuhamo dve do tri ure (konzerva mora biti ves čas pod vodo). Po pretečenem času nastalo karamelo prelijemo v skledo in dobro premešamo. Nato v kozici stopimo maslo, v katerega umešamo drobno zdrobljene piškote, ki smo jih pred tem zmleli v mešalniku. Dno pekača za torto namastimo in obložimo s peki papirjem. Po dnu in obodu z roko enakomerno razporedimo piškotno-masleno maso. Piškotna osnova naj bo čvrsta, zato jo dobro pritisnite. Postavimo v hladilnik, da se strdi. Banane narežemo na rezine in z mešalnikom stepemo smetano. Na strjeno piškotno osnovo najprej nanesemo karamelo, nato dodamo rezine banane in zaključimo s smetano. Za 2–3 ure pustimo v hladilniku, da se pita dobro ohladi. Odstranimo iz pekača in po želji okrasimo z rezinami banane in čokolado. Pa veselo sladkanje!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!