Recept: bananino-karamelna pita Banoffee

Recept: bananino-karamelna pita Banoffee

Pita Banoffee je po mnenju mnogih najboljša sladica, kar jih je. Ta bananino-karamelna pita te zasvoji bolj kot katerakoli druga. Peka na lastno odgovornost!

Čeprav ste v življenju spekli že mnogo sladic in poskusili praktično vse, ne veste, kaj je zares dobro, dokler niste okusili bananino-karamelne pite Banoffee.

PREBERITE ŠE: Recept: nesramno dobra marelična pita

Pita za angelčke.
Pita za angelčke

Sliši se komplicirano, a naj vas ime ne zavede. V resnici gre za zelo preprosto sladico iz piškotne osnove, bananino-karamelnega nadeva in ‘pokrova’ iz stepene smetane, ki vas hkrati nauči skuhati karamelo.

Recept – bananino-karamelna pita Banoffee:

Sestavine – bananino-karamelna pita Banoffee:

  • 1 konzerva kondenziranega mleka
  • 2 banani
  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • 300 g keksov albert
  • 150 g masla
  • čokolada (za dekoracijo)

Postopek priprave bananino-karamelne pite Banoffee:
Zavremo večjo količino vode. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo, da komaj opazno vre. V lonec postavimo konzervo kondenziranega mleka, pokrijemo in kuhamo dve do tri ure (konzerva mora biti ves čas pod vodo). Po pretečenem času nastalo karamelo prelijemo v skledo in dobro premešamo. Nato v kozici stopimo maslo, v katerega umešamo drobno zdrobljene piškote, ki smo jih pred tem zmleli v mešalniku. Dno pekača za torto namastimo in obložimo s peki papirjem. Po dnu in obodu z roko enakomerno razporedimo piškotno-masleno maso. Piškotna osnova naj bo čvrsta, zato jo dobro pritisnite. Postavimo v hladilnik, da se strdi. Banane narežemo na rezine in z mešalnikom stepemo smetano. Na strjeno piškotno osnovo najprej nanesemo karamelo, nato dodamo rezine banane in zaključimo s smetano. Za 2–3 ure pustimo v hladilniku, da se pita dobro ohladi. Odstranimo iz pekača in po želji okrasimo z rezinami banane in čokolado. Pa veselo sladkanje!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: domača vroča čokolada s smetano