fbpx

Nenavadna filmska dejstva, ki vas bodo sezula

Mislite, da o filmih veste vse? No, potem vas znamo zdaj presenetiti. Tukaj so namreč nenavadna filmska dejstva, ki jih prav gotovo še ne poznate.

Nenavadna filmska dejstva, ki vas bodo sezula:

1. O. J. Simpson bi skoraj igral Terminatorja, a je bil James Cameron mnenja, da je O. J. preveč prijazen, da bi lahko igral tako temačen karakter.

2. Zvok velociraptorjev v filmu Jurassic Park (Jurski park, 1993) je pravzaprav zvok želv med parjenjem.

3. Ali veste zakaj je Psycho (Psiho, 1960) črno-beli film? Hitchcocku so namreč očitali, da je scena pod tušem preveč krvava.

Prizor pod tušem je bil preveč krvav.
Prizor pod tušem je bil preveč krvav.

4. Scena v filmu Pulp Fiction (Šund, 1994), kjer Vincent z iglo zabode Mio v srce, je bila snemana v obratni smeri. John Travolta je torej iglo vlekel iz Ume Thurman.

5. Goreč prizor iz filma Gone with the Wind (V vrtincu, 1939) je bila posnet tako, da so na mestu, kjer je MGM hranil staro scenografijo, podtaknili ogenj.

6. Med snemanjem Poltergeista (1982) se je Robbie v prijemu robotskega klovna resnično dušil. Spielberg tega ni opazil do trenutka, ko je deček v obraz pomodrel.

Deček se je tudi v resnici dušil.
Deček se je tudi v resnici dušil.

7. Ben Affleck in Matt Damon sta v originalni scenarij za film Good Will Hunting (Dobri Will Hunting, 1997) vključila gejevski prizor, samo zato, da bi videla, kdo je scenarij zares prebral. Harvey Weinstein je prepoznal neskladje in si s tem zagotovil službo.

8. V filmu Django Unchained (Django brez okov, 2012) Leonardo DiCaprio v navalu jeze z roko zdrobi kozarec, kar povzroči krvavitev. To je bila pravzaprav nesreča, Tarantino pa se je odločil, da to vključi v film.

9. Silent Hill (2006) temelji na resnični lokaciji, in sicer gre za mesto Centralia v Pensilvaniji. Mesto je večinoma opuščeno, vsak, ki ga je obiskal, pa pravi, da je imel v mestu neprijeten občutek.

'Silent Hill' tudi v resnici obstaja.
‘Silent Hill’ tudi v resnici obstaja.

10. Gregory Peck se je za vlogo filmu The Omen (Znamenje, 1976) odločil zato, da se pomiri z ‘lastnimi demoni’ – njegov sin je namreč tik pred avdicijo naredil samomor.

11. Kaskader Daniela Radcliffa je bil v zadnjem filmu o Harryju Potterju paraliziran, zato se je Daniel odločil, da zbere sredstva za njegovo univerzitetno izobrazbo.

PREBERITE ŠE: Božični filmi, ki si jih boste želeli ogledati!

12. V filmu The Hangover (Prekrokana noč, 2009) je Ed Helms tudi resnično brez zoba. Kot najstnik je namreč dobil trajni vsadek, zobozdravnik pa ga je za snemanje filma odstranil.

Ed je bil resnično brez zoba.
Ed je bil resnično brez zoba.

13. V filmu The Wizard of Oz (Čarovnik iz Oza, 1939) je zlobna čarovnica z zahoda v prizoru z ognjem tudi v resnici staknila hude opekline.

14. Judith Barsi, 10-letno dekletce, ki je v animirani glasbeni komični drami All Dogs go to Heaven (Vsi psi gredo v nebesa, 1989) igrala Anno-Marie, je tik pred premiero tragično umrla.

15. Ko so Alexa v filmu A Clockwork Orange (Peklenska pomaranča, 1971) večkrat potopili v korito z vodom, je bila pod vodo cev, skozi katero je lahko dihal. Ta se je zamašila, zato so vsi prizori utopitve še kako resnični.

Utapljanje je bilo še kako resnično.
Utapljanje je bilo še kako resnično.

16. Film Scream (Krik, 1996) temelji na resničnem morilskemu pohodu v devetdesetih na Floridi.

17. Med prizorom v filmu Alien (Osmi potnik, 1979), ko iz prsi lika pogleda nezemeljsko bitje, so zgrožene reakcije akterjev popolnoma resnične. Režiser namreč igralcem ni povedal, kaj se bo zgodilo, zato so bili (neprijetno) presenečeni.

18. V filmu Candyman (1992) si je Tony Todd med snemanjem tega strašljivega prizora v usta dal kar prave čebele.

V ustih so prave čebele.
V ustih so prave čebele.

19. Glas Boo iz animiranega filma Monsters, Inc. (Pošasti iz omare, 2009) je posodila Mary Gibbs, ki je bila v času produkcije malčica. Zato je ekipi ni uspelo prepričati, da bi med snemanjem sedela in brala besedilo. Z mikrofonom so ji tako po studiu kar sledili.

20. Joe Pesci je Macaulaya Culkina med snemanje filma Home Alone (Sam doma, 1990) tudi v resnici ugriznil v prst.

21. Filma E. T. (1982) in Poltergeist (1982) bi pravzaprav morala biti en sam film, ki bi se imenoval Night Skies.

22. Reakcije Willa Ferrella v filmu Elf (Škrat, 2003) so v prizoru s ‘škatlami presenečenja’ resnične – režiser ga je namreč z vsebino škatle vsakič presenetil.

Will Ferrel nikoli ni vedel, kaj ga čaka.
Will Ferrel nikoli ni vedel, kaj ga čaka.

23. Jack Nicholson je v filmu The Departed (Dvojna igra, 2006) uporabil pravo pištolo. Menil je namreč, da prizor ni bil dovolj intenziven.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!