Vychladená pena z bielej čokolády je ako stvorená na tieto teplé slnečné dni, keď máme radi trochu chladnejšie a rýchle dezerty. Vyskúšajte, tento stojí za hriech!
Mousse iz bele čokolade ne zahteva veliko vašega časa, zato ga lahko pripravite tudi takrat, ko ste v časovni stiski (pa še pečice vam ni treba prižigati). Slastno in hitro!
ČÍTAJ VIAC: Recept: božanski Nutellin mousse za sladokusce
Sestavine za čokoladni mousse iz bele čokolade:
- 200 gramov bielej čokolády
- 2 vajcia
- 50 gramov sladkorja
- 50 mililitrov mleka
- 200 mililitrov stepene smetane
- 3 do 4 lističi mete
Recept za čokoladni mousse iz bele čokolade:
Jajčna rumenjaka, mleko in sladkor stepajte nad paro. Odmaknite s pare in dodajte nastrgano belo čokolado in mešajte tako dolgo, da se čokolada stopi. Ohladite na sobno temperaturo. Beljake stepite v trd sneg in stepite smetano. Sneg in smetano zmešajte med seboj in nato počasi vmešajte še ohlajeno kremo s čokolado. Maso razporedite v skodelice in dajte v hladilnik za eno uro. Okrasite z listi mete in postrezite. Pa dober tek!