fbpx

Berusande jordgubbspaj för alla hjärtans njutning

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek

Vsak dan je lahko valentinovo, pa vendarle se lahko na praznik zaljubljencev še dodatno pozabavamo in si privoščimo sladko razvajanje. Jagodna pita je vsekakor odlična izbira, saj vsebuje ta romantičen sadež, hkrati pa je njen okus naravnost izvrsten. Le komu se ob pogledu na jagodno pito ne bo stopilo srce?

Jagodna pita, posuta s hrustljavimi srčki, je za prste obliznit, njena priprava pa je povsem preprosta. Če imamo pri tem še nekaj dodatne pomoči, našo boljšo polovico, seveda, bo valentinovo crkljanje še bolj zabavno. Pa dober tek!

Kaj potrebujemo?

• 3 – 4 skodelice jagod, narezanih na polovičke in četrtine
• Zamrznjeno testo za pite
• ½ skodelice navadnega sladkorja
• ½ skodelice vode
• 3 žličke koruznega škroba
• 1 jajčni rumenjak
• Sladkor v prahu

Förberedelse

V skledi zmešamo navadni sladkor in narezane kose jagod. V srednje veliki ponvici pa zmešamo vodo, koruzni škrob in jagode ter približno deset minut kuhamo na zmernem ognju, dokler mešanica ne zavre. Medtem lahko iz zmrznjenega testa za pite z modelčkom za piškote izrezljamo srčke.

Förbereder provet
Förbereder provet
Potrebujete le priročen modelček srčka
Potrebujete le priročen modelček srčka

Ko se jagodna mešanica ohladi, jo vlijemo v model za pito, obložen s testom.

Jordgubbar
Jordgubbar

S čopičem eno stran src namažemo z jajčnim rumenjakom in jih položimo na jagodno maso.

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Končni izdelek :)
Končni izdelek 🙂

Ko pito v celoti obložimo s srčkasto skorjico, jo premažemo s preostalim jajčnim rumenjakom, potem pa brž v pečico.

Prvih 20 minut pito pečemo v pečici, segreti na 220 stopinj Celzija, nato pa temperaturo zmanjšamo na 190 stopinj Celzija in jo pečemo še približno 20 minut, dokler jagodni nadev ne začne brbotati. Skorjica mora biti zlatorumeno zapečena, okus pa boooožanski.

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.