Film Manchester by the Sea (2016)
Kulturni izbor · film

Manchester by the Sea je pretresljiva drama o ameriški družini delavskega razreda, ki se sooča z vrsto osebnih tragedij. Zgodba se vrti okoli samotarskega bostonskega hišnika Leeja, ki po bratovi smrti dobi skrbništvo nad nečakom. Neodvisen film Kennetha Lonergana je festivalski favorit, ki je pobral že precej nagrad, nekaj pa mu jih lahko navržejo tudi zlati globusi 2017, saj ima pet nominacij – za najboljšo dramo, glavno moško in stransko žensko vlogo, režijo in scenarij.

Manchester by the Sea je neodvisna drama, ki se bo po vsej verjetnosti na oskarjih zoperstavila visokoproračunskim studijskim filmom. Gre za izdelek dvakratnega oskarjevskega nominiranca Kennetha Lonergana (njegov tretji film), ki pripoveduje zgodbo o družinski tragediji v obmorskem mestecu. Čustveno nabita drama je zgrajena okoli Leeja Chandlerja (Casey Affleck), čustveno otopelega bostonskega hišnika, ki v življenju ne najde pravega smisla, a le do trenutka, ko izve novico o bratovi smrti, ki ga pripelje v rodni kraj, kjer se mora spopasti s starimi demoni in posvetiti najstniškemu nečaku Patricku (Lucas Hedges).

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Kako ozdraviti dobro počutje (A Cure for Wellness, 2017)

Čeprav ni vedel, da mu je brat zaupal skrbništvo, se poskuša spopasti z zahtevno nalogo zbliževanja s svojeglavim fantom. Hkrati se mora soočiti z neporavnanimi računi iz preteklosti, ko se je po družinski tragediji ločil od žene in zapustil ribiško skupnost. Trpki spomini se prepletejo z mučnimi čustvi razočaranja in obžalovanja, kar Leeja prisili, da sprejme težke odločitve o svoji in nečakovi prihodnosti.

Galerija – utrinki iz filma Manchester by the Sea:

Film Manchester by the Sea (2016)Odpri galerijo

Chucky Filmski napovednik: Cult of Chucky (2017) – čas je za sedmi del Otroške igre! zookeepers-wife-poster-jessica-chastain 13 knjig, ki jih morate obvezno prebrati, preden postanejo filmi Kako ozdraviti dobro počutje (A Cure for Wellness) Filmski napovednik: Kako ozdraviti dobro počutje (A Cure for Wellness, 2017) Film Kung Fu Yoga (2017) Filmski napovednik: Kung Fu Yoga (2017) · · ·