fbpx

1. april: 10 idej za prvoaprilske potegavščine, ki zares delujejo

Foto: envato

1. april je pred nami in marsikdo se že veseli, da bo na svojih najbližjih preizkusil najrazličnejše šale. Predlagamo, da letos pozabite na izrabljene potegavščine o zaroki ali pričakovanju otroka- prijatelje boste veliko lažje ogoljufali s kreativnimi, nedolžnimi lažmi. Da bo letošnji 1. april najbolj zabaven do sedaj, smo za vas pripravili 10 idej za prvoaprilske potegavščine.

1. Delajte se, da je drugi dan v tednu

Letos bomo 1. april dočakali v petek in večina se bo že veselila in pripravljala na vikend. Če je vaš prijatelj bolj zmedene sorte, ga lahko naokrog prinesete tako, da se mu recimo pritožite, da so četrtki vaši najmanj priljubljeni dnevi, saj imate takrat največ dela. Ko vas začudeno opomni, kateri dan je, ga samozavestno prepričajte, da se moti.
Ta potegavščina najverjetneje ne bo trajala dolgo, ima pa velike možnosti za uspeh.

2. Ustvarite vtis, da zamujate

Ali je še kaj hujšega kot se zbuditi brez budilke, čutiti, da je nekaj narobe, nato pa ugotoviti, da ste prespali alarm in da boste zamudili službo? Ta trik lahko preizkusite na partnerju, zanj pa boste potrebovali le nekaj igralskih sposobnosti. Če želite, da bo potegavščina trajala dlje, predlagamo, da ure zavrtite nekaj ur naprej.
Ta trik ima veliko možnosti za uspeh tudi zato, ker se marsikdo v prvih jutranjih trenutkih sploh ne bo spomnil, da se zbuja v dan potegavščin.

Partnerja prepričajte, da sta se zbudila prepozno Foto: Kampus Production / Pexels

3. Pošljite sumljivo sporočilo

Vse, kar boste potrebovali za ta trik, je mobilni telefon. Predlagamo, da prijatelju navsezgodaj zjutraj pošljete nenavadno, sumljivo sporočilo, kot je recimo: “Bi bil pripravljen zame lagati policiji?”
Prijatelj bo najverjetneje reagiral začudeno in vas vprašal, kaj se je zgodilo. Takrat naredite eno od dveh stvari: sploh ne odgovorite ali pa se obnašajte, kot da ne veste, o čem govori in da sporočila sploh niste poslali.

4. Na potegavščino “pozabite”

Včasih je najboljša potegavščina tista, pri kateri se potegavščini odpoveste. Sliši se neverjetno, pa vendar vam bo, ko se te goljufije lotite, kmalu vse jasno.
Najprej prijatelja prepričajte, da se že veselite, da ga boste za 1. april potegnili za nos, nato pa tisti dan ne storite prav ničesar. Seveda bodite z njim v stiku, lahko ga celo spomnite na najbolj nenavadne stvari in dogodivščine, ki ste jih doživeli. Vaš prijatelj se bo tako ves dan spraševal, katera od vaših izjav ne drži in vas zaman poskušal ujeti na laži.

5. Delajte se, da ste na počitnicah

Če si želite bolj lahkotne prvoaprilske šale, potem predlagamo, da se pred prijatelji pretvarjate, da ste se odpravili na nepričakovane počitnice. To boste najlažje naredili tako, da jim preko sporočil pošljete slike rajske plaže, hotela, morja
Da bo šala res delovala, predlagamo, da si izmislite še, kako to, da ste kar naenkrat dobili dopust, s kom ste odšli, zakaj ravno ta destinacija itd.

Bodo vaši prijatelji verjeli, da ste na počitnicah? Foto: Tyler Lastovich / Pexels

6. Povejte prijatelju, da ste ga prijavili na maraton

Ta potegavščina nastopa v več različnih verzijah, katero boste izbrali, pa je odvisno od tega, kaj vaš prijatelj najbolj sovraži. Če je daleč od športnega tipa in ga tek ne privlači, mu povejte, da ste ga prijavili na maraton, če je najraje doma, mu obljubite divjo zabavo, če se uvršča med bolj “zmrznjene”, mu povejte, da ste rezervirali pohod po zasneženih gorah
Če se poskusi izmuzniti, se obnašajte, kot da je to žal nemogoče– za vstopnico ste namreč porabili ogromno denarja.

7. Prijatelja prestrašite s sporočilom

Če želite prijatelja nekoliko prestrašiti, boste to najlažje dosegli tako, da mu pošljete sporočilo, kot je: “Povedati ti moram nekaj nujnega.” ali pa “Ali te lahko nekaj vprašam?”, nato pa mu nekaj časa ne odgovarjate. Marsikdo bo tako v skrbeh, da se je nekaj zgodilo, da do njega kujete zamere… zato poskrbite, da bo ta šala trajala le malo časa in da prijatelja kmalu pokličete nazaj.

8. Izmislite si, da sta z bivšim spet skupaj

Želite razjeziti svojo najboljšo prijateljico? Potem predlagamo, da ji sporočite, da ji morate nekaj povedati, nato pa “priznate”, da se z bivšim– tistim, ki ga ona naravnost sovraži- spet dobivata.
To bo gotovo povzročilo nekaj razočaranja in prepričevanja, da še enkrat premislite, vendar vam zagotavljamo, da se bodo ti občutki spremenili v olajšanje in smeh takoj, ko prijateljici razkrijete, da gre za prvoaprilsko šalo.

Prijateljico boste brez dvoma šokirali Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

9. Ponudite jim čokolado, ki to ni

Če se vaš prijatelj uvršča med sladkosnede, predlagamo, da ga presenetite s slastnim čokoladnim jajcem– ki pa je v resnici nekaj povsem drugega. Za ta trik boste potrebovali brstični ohrovt, ki ga boste oblili s čokolado, nato pa “slaščico” zamrznili.
Vaš prijatelj bo brez dvoma za nekaj sekund zgrožen, nato pa smeha ne bo manjkalo.

10. Prepričajte jih, da je bil težko pričakovan dogodek odpovedan

Ali se bliža koncert, sejem ali katerikoli drug dogodek, na katerega vaš prijatelj komaj čaka? Potem predlagamo, da ga prepričate, da je bila prireditev odpovedana in tako njegovo veselje spremenite v razočaranje– seveda le za nekaj minut.
Za to potegavščino boste potrebovali nekaj igralskih sposobnosti, predlagamo pa tudi, da si izmislite točen razlog, zaradi katerega naj bi bil dogodek odpovedan.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!