fbpx

10 delovnih mest, ki najbolj redijo

To so službe, kjer najbolj pridobivate kilograme

Številni ljudje svoje delo opravljajo v sedečem položaju. Zato ni nič nenavadnega, da se skozi leta pričnejo nabirati odvečni kilogrami, pa čeprav poskušajo jesti zdravo in se čim več gibati.

Nova študija, ki jo je izvedlo podjetje Harris Interactive, kaže, da imajo ljudje, ki opravljajo sedeče poklice in tisti, ki opravljajo delo z visoko stopnjo stresa, s pridobivanjem kilogramov največje težave. Poglejmo si nekatere poklice, ki jih je študija uvrstila na seznam.

Turistični agent

Poklic turističnega agenta niso le potovanja in vodenje turistov, temveč obsega tudi veliko pisarniškega dela. Ti ljudje se morajo za vsako stranko potruditi po svojih najboljših močeh, ustreči njenim željam in zahtevam pri organizaciji potovanj. Vsak tak postopek vključuje stres, saj poleg tega, da morajo zadovoljiti stranko, posledično skrbijo še za prodajne cilje, ki jih mora potovalna agencija doseči. Vse to pa vključuje ure in ure sedenja.

Odvetniki in socialni delavci

Tako kot turistični agenti, tudi odvetniki in socialni delavci več ur preživijo za pisalno mizo. Stresno okolje, delo s strankami, predpisi, zakonodaja in vsi sestanki, naj bi privedli do tega, da včasih nimajo časa, da bi si privoščili odmor za malico. Zato pogosto jedo za pisalno mizo.

Učitelji

Tudi poklic učitelja naj bi povzročal kopičenje kilogramov. Kljub temu, da niso vedno v sedečem položaju, še vedno opravljajo veliko administrativnih del (priprave na pouk, ocenjevanja).

via GIPHY

Oblikovalci in arhitekti

Pri oblikovalcih in arhitektih naj bi se kilogrami kopičili zaradi nerednega urnika. Njihovo delo je velikokrat samostojno, zanašajo se na svojo ustvarjalnost in trenutni navdih, zato se jim strogega urnika ni potrebno držati. Poslednično trpi tudi njihovo prehranjevanje.

Tajniki

Delo tajnika je služba, ki je povezana s stresom in tesnobo, saj je njihovo delovno mesto predvsem pomoč drugim. Njihova delovna rutina ni stalna, saj imajo veliko obveznosti, ki se dnevno razlikujejo. Na svojem delovnem mestu večinoma sedijo, prav tako velikokrat nimajo časa za malico. Večkrat jedo prigrizke, ki jih imajo ob računalniku ali celo skrite v predalu.

Znanstveniki

Intelektualci in znanstveniki radi odkrivajo nove stvari na različnih področjih. Ker se resnično poglobijo v svoje projekte, jim včasih zmanjka časa ali pa celo pozabijo na svoje prehranjevalne navade. To pomeni, da pojedo svoj prvi večji obrok šele, ko pridejo z delovnega mesta.

via GIPHY

Policisti

Podoba policista, ki je krofe na ulici, v avtomobilu ali pisarni, je predvsem filmska in ni vedno povezana z resničnostjo. Ker policisti opravljajo tako pisarniško kot terensko delo, naj bi velikokrat zaradi količine dela pojedli nekaj na “hitro”. Ker so veliko v stresu in na poti naj bi bila to za njih velikokrat edina rešitev prehranjevanja.

Strokovnjaki za trženje in odnose z javnostmi

Strokovnjaki za trženje in odnose z javnostmi večinoma nimajo fiksnih rokov svojega dela. Velikokrat naj bi sestankovali na poslovnih večerjah in kosilih, se udeleževali različnih prireditev, kjer se ponuja odlična hrana in pijača. Tam so obložene mize hrane in pijače, ki se jim ni možno upreti.

Strokovnjaki za informacijsko tehnologijo

Strokovnjaki za informacijsko tehnologijo večino svojega delovnega časa preživijo za računalniki. Običajno delajo do poznih ur, kar vodi v slabe prehranjevalne navade.

via GIPHY

Strokovnjaki priporočajo, da si je potrebno vzeti čas za gibanje in zdravo prehrano. Spodaj je nekaj nasvetov za boljše psihično in fizično počutje na delovnem mestu.

  • Pogosteje se odpravite na sprehod ali pa uporabite stopnice namesto dvigala.
  • Vstanite in pojdite do kolega, namesto da bi poslali e-pošto, SMS.
  • Če želite kaj pojesti, pojdite ven in ne uporabljajte dostave.
  • Razmislite o izboljšanju kakovosti vaše hrane.
  • Pijte več vode. Poskrbite, da boste v bližini vedno imeli steklenico z vodo.
  • Kavo poskusite nadomestiti z bolj zdravimi pijačami, na primer z zelenim čajem.
  • Poskusite se bolj sprostiti in se izogibajte nepotrebnemu stresu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!