fbpx

10 idej za zmenek v objemu toplega doma

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

V zimskih dneh je za marsikoga najbolj prijetno popoldne ali večer sestavljeno iz preživljanja časa v udobju toplega doma, daleč od snežne odeje, ki zunaj na mrazu ovija pokrajino. Kako pa poskrbeti, da bo ta čas nekaj prav posebnega, ko je ob vas vaša najdražja oseba? Pripravili smo vam 10 idej, kako zmenek preživeti doma.

Če se vama ne ljubi zapustiti toplege stanovanja, lahko zmenek organizirata kar doma. To so najboljše načini, da vama na zmenku doma ne bo dolgčas.

1. Zajtrk v postelji

Je še kaj lepšega kot preživeti celo jutro ob crkljanju in sladkanju z dobrotami? Tovrstni zmenek je najbolje izvesti kot presenečenje: zbudite se pred partnerjem in ga razveselite s slastnim zajtrkom, sestavljenim iz njegovih najljubših jedi.

Je še kaj lepšega kot zajtrk ob crkljanju v postelji? Foto: Cottonbro / Pexels

2. Preizkusita nov recept

Svoje brbončice bosta razvajala tudi ob kuharskem zmenku. Predlagamo, da s partnerjem preizkusita povsem nov recept za slaščico ali kosilo. Zagotovljamo, da se bosta do solz nasmejala in v zmenku uživala, tudi če jed ne uspe čisto tako, kot sta si zamislila.

3. Filmski maraton

Pogosto vprašanje na prvih zmenkih je, katere filme najbolj obožujemo, sedaj pa je čas, da si priljubljene uspešnice ogledata še skupaj.
Partnerja boste gotovo razveselili, če izrazite interes, da bi si ogledali njegov najljubši film ali serijo, ali pa mu pokažete film, ki ga imate najraje vi. Lahko pa si skupaj ogledata serijo ali filmsko franšizo, ki je zanimiva obema.

Partnerja lahko razveselitez ogledom njegovega najljubšega filma Foto: Los Muertos Crew / Pexels

4. Obudita kreativnost

Zmenek je lahko tudi ustvarjalni: lahko se lotita slikanja, risanja, ročnih del, lepljenja ali druge vrste umetnosti, ki je blizu obema. Pred prazniki ali rojstnim dnevom katerega od vajinih prijateljev pa lahko tudi poskusita izdelati voščilnico.

5. Lotita se sestavljanke

Poleg delov možganov, ki so zaslužni za ustvarjalnost, lahko obudita tudi tiste, ki so odgovorni za logično razmišljanje. Ob sestavljanju se bosta tudi nasmejala in zbližala, popoldne pa bo še prehitro minilo. Izbira sestavljank z motivi “za odrasle” je ogromna, ena od idej pa je, da poskusita sestaviti umetniško sliko, ki jo lahko najdete na Amazonu .

6. Rešita osebnostni test

Spoznati drug drugega še bolje je v razmerju vedno dobra ideja, saj bosta tako drug drugega tudi bolje razumela in vedela, kako drug drugega razveseliti in si stati ob strani. Osebnostnih testov je na internetu ogromno, gibljejo pa se od zabavnih do malo bolj resnih. Predlagamo test 16 osebnosti, ki vama bo razkril, v katero karakterno skupino spadata.

S pomočjo osebnostnih testov se lahko še bolj zbližata Foto: Ketut Subiyanto / Pexels

7. Izdelajta “bucket list”

Prijeten način, kako se lahko še bolj zbližata in bolje spoznata, je tudi izdelava takoimenovanega bucket lista. Bucket list je seznam, na katerega napišeta cilje in želje, ki jih želita ureničiti tekom svojega življenja, sestavljen pa je lahko tako iz zapisov kot fotografij in motivacijskih slik.
Na tak način bosta videla, kaj drug drugemu v življenju največ pomeni in kako si predstavljata skupno prihodnost.

8. Zdravilišče na domu

Večerni zmenek na domu je odlična priložnost, da se znebita stresa, hkrati pa poskrbita za svoje telo. Lahko si privoščita toplo kopel in si kožo očistita z maskami za obraz in kremami, ki sta jih izdelala sama. Lahko pa se celo lotita pedikure in manikure.

9. Lotita se joge

Tudi če zmenek poteka na domu, lahko vanj vključita rekreacijo. Joga vama bo omogočila, da se povežeta in sprostita ter ob tem tudi pokurita kalorije in se naučita novih veščin. Navodila, kako jogo izvajate, lahko najdete v knjigah, ki govorijo o jogi in videih, ki jih lahko najdete na youtubu.

10. Organizirajta plesno zabavo

Naj vas ne skrbi, če povabilo na elegantno plesno zabavo še čakate: s partnerjem si jo lahko organizirata sama in s tem poskrbita za obilico smeha. Lahko se povsem predata vročekrvnim ritmom, lahko pa se skupaj naučita klasičnih počasnih in romantičnih plesnih korakov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!