fbpx

10 izjemno zabavnih trikov za Google (2020)

Google uporabljamo vsak dan, zato je še kako priročno, če poznamo dobre trike, s katerimi si lahko olajšamo brskanje ali pa se malce pozabavamo. Pred vami je 10 izjemno zabavnih trikov za Google za 2020.

Odkar je Google davnega leta 1998 ugledal luč sveta, se vsakodnevno nadgrajuje in skrbi, da uporabniki najdemo tisto, kar si želimo in da nam nikoli ni dolgčas. V ta namen je pripravil številne zabavne trike v iskalniku, ki združujejo zabavno s koristnim! Pa si poglejmo, kaj vse lahko počnemo z Googlom, ko nam je dolgčas.

Živali v 3D AR

To je Googlov trik, ki deluje na mobilnih napravah. V iskalnik preprosto vtipkajte žival, ki jo iščete, kot so na primer mačka, pes, tiger, hobotnica, itd. Kliknite “Ogled v 3D” in že lahko žival obračate sem in tja, lahko pa jo celo postavite v svoj prostor ter z njo posnamete fotografijo.

Živalski zvoki

Če imate doma otroke, boste ta trik za Google preprosto oboževali. Če pa ne, pa morda resnično samo želite vedeti, kako se oglaša komodoški varan … Vse, kar morate narediti je, da pobrskate za “živalski zvoki” in že se bodo pred vami zvrstile kartice, na katere lahko kliknete. Tukaj boste našli živali, kot so levi in pujski, pa tudi škorpijoni, mravljinčarji in pa kiti grbavci. Ne pozabite na komodoške varane, ti zvenijo grozljivo!

Dihalne vaje

Potrebujete hitro meditacijo? Potem v Google vpišite “breathing exercise” in sledite 1-minutni brezplačni vadbi, ki vas bo umirila.

Pasjansa

Če boste v iskalnik vpisali “pasjansa”, boste lahko podoživeli leta, ko ste uporabljali Windows 95 in igrali izjemno priljubljeno igro – pasjanso. Sicer pa vam Google omogoča še več zabavnih iger, ki jih lahko igrate kar iz iskalnika. Na Googlu lahko najdemo tudi vrsto drugih znanih in priljubljenih iger, s katerimi si lahko krajšamo čas. Iskati morate med nizi “Zerg Rush“, “Google Pacman“, “Minesweeper“, “Snake” in “Tic Tac Toe“. Če boste iskali niz “Atari Breakdown“, morate iskati med slikami.

Google Mars

Mars lahko preiščete tudi s pomočjo Googla. Na voljo vam je namreč 3D-zemljevid Marsove površine. Lahko si boste ogledali, kje so pristala vesoljska plovila, kje na Marsu je gorovje in kje so kanjoni, kje so sipine in kje kraterji.

Kakšen je moj IP?

S tem zabavnim Googlovim trikom lahko dostopate do svojega IP-ja. Če ga želite vedeti, potem v iskalnik vtipkajte “what’s my IP” in že se vam bo izpisal. Zaradi varnostnih razlogov smo odstranili del naslova IP, če pa boste sami poskusili s tem trikom, boste seveda dobili vaš celoten naslov.

Kviz Earth Day

V Google vpišite “earth day quiz” in začnite z odgovarjati na zelo zanimiva vprašanja. Ko boste odgovorili na vsa, vam bo Google pokazal žival, ki vam je po karakterju najbolj podobna. Mi smo dobili dlakavega mamuta! 🙂

Čarovnik iz Oza

To je eden najbolj zabavnih Googlovih trikov, kar jih obstaja. Vse, kar morate narediti je, da poiščete “čarovnik iz Oza” in nato kliknete na rdeče čeveljce, ki se vam prikažejo v desnem kotu ob Googlovem infomatu. Google vas bo tako odvrtel v nek drug čas. Če želite nazaj, kliknite na tornado, ki se prav tako pojavi v desnem kotu infomata.

Google Sky

Google Sky vključuje številne različne načine raziskovanja vesolja. Začetni pogled prikazuje vidno vesolje in je mozaik fotografij iz Sloan Digital Sky Survey, Digitized Sky Survey in vesoljskega teleskopa Hubble. Z izbiro sličič na dnu zaslona, se vam bodo prikazali planeti, ozvezdja, slavne zvezde, galaksije in meglice, vesolje si boste lahko ogledali v rentgenskem, ultravijoličen in infrardečem pogledu, prav tako pa boste lahko prisluhnili podcastom o vesolju in Zemlji.

Naučite se izgovorjave

Včasih naletimo na kakšno angleško besedo, ki jo je res težko izgovoriti. In tudi tukaj vam lahko pomaga Google. Vtipkajte “pronounce ‘želena beseda’” in pritisnite išči (enter). Google bo nato izgovoril besedo za vas, prilagodite pa lahko hitrost in celo naglas (britanski/ameriški). Videli boste lahko tudi premikanje ust in jezika in prepričani smo, da boste besedo v prihodnje gladko izgovorili!

Bonus trik: Potešitev radovednosti

Če ste radovedne narave in želite vedeti o stvareh, ki vrtijo naš svet (tako ali drugače), vpišite v Google “I’m feeling curious” in iskalnik vam bo postregel z izjemno zanimivim dejstvom in razlago. Ta se zbirajo iz Wikipedije, YouTuba, Infoplease.com in drugih verodostojnih strani.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!