fbpx

10+ najlepših avtomobilov 2021 za navadnega smrtnika

Avtomobili, ki navdušujejo s svojo pojavnostjo!

Foto: Alfa Romeo

Kaj je oblikovno lep avtomobil? Je to takšen avtomobil, ki se stara odlično in ima potencial postati avtomobilska klasika? Pregledali smo trg avtomobilov in izbrali tiste, ki izstopajo s svojo odličnostjo v oblikovanju in so po mnenju mnogih lepi oziroma najlepši avtomobili ta hip. Ker pa je lepota v avtomobilskem svetu velikokrat odvisna od “cene” avtomobila, smo vozila razdelili v cenovne razrede. Torej, lepi avtomobili tudi za navadne smrtnike!

Naš izbor najlepših avtomobilov na svetu ni tipičen izbor. Predvsem zato, ker je lepota v avtomobilskem svetu relativen pojem. Vsak namreč na avtomobile gleda iz različne perspektive in svojih izkušnj z blagovnimi znamkami. A se na seznamih najlepših avtomobilov na svetu vselej znajdejo avtomobilski modeli, ki jih enostavno ne gre spregledati. Najlepših avtomobilov pa ne gre nujno enačiti z najboljši avtomobili. Zato razumite, da smo izbirali z očmi in emocijami. In ne s točkovniki.

Tako smo izbrali med prestižnimi avtomobili in tudi takimi, ki jih lahko kupi prav vsak in niso izdelani v omejenih petičnih serijah. Ceno smo omejili z zgornjo mejo 60.000 evrov.

Upamo, da vam bo naš izbor v pomoč pri naslednji izbira avtomobila. To so najlepši avtomobili 2021 po izboru našega uredništva!

Najlepši avtomobili do 30.000 evrov – 2021

Alfa Romeo Giulia


Alfa Romeo Giulia je avtomobil, ki se znajde na absolutno vseh seznamih, ko gre za avtomobilsko lepoto. Po njej je Alfa namreč od nekdaj znana, saj naredi ravno toliko drugačne avtomobile, da ti dolgo časa ostanejo oblikovno zanimivi. V DNK znamke je namreč vtkana odličnost oblikovanja stare italijanske šole, ki je tako odlična kot italijanski čevlji. Giulia to dokazuje, saj še vedno deluje zelo, zelo sveže.

BMW serije 2 Gran Cupe


Pravijo, da imajo vsake oči svojega malarja. Vendar, ko boste to kupejsko 4-vratno limuzino videli v živo, vam bo delovala izklesana in zelo skladna, hkrati pa tudi izjemno futuristična, saj so v njej vsi elementi BMW prihodnosti. Gre namreč za model, ki je bil predstavljen v preteklem letu in je še vedno izjemno svež. Je pa tako, da čustva pri tem modelu nihajo. Nekaterim avtomobil enostavno ne deluje pravilno, spet drugim pa je absolutno všeč. In prav takšni avtomobili, ki delijo mnenja in okuse, so velikokrat izjemni.

Cupra Formentator


Ta hip po mnenju našega uredništva vsekakor eden boljših nakupov pod 30.000 evri. Gre namreč za avtomobil, ki odskoči od relativno konzervativnega oblikovanja skupine Volkswagen ter deluje organsko in atraktivno. Dolg nos vozila in stranska silhueta spomninjata na Alfa Romeo Stelvio, enega vozno najbolj dinamičnih vozil na svetu v svojem segmentu. Avtomobil enostavno deluje dobro in na cesti se za njim obračajo glave. Nekaj so že pravilno naredili pri Seat-u! Čestitamo.

Mazda 3


Daleč najlepši in oblikovno celovit avtomobil v segmentu srednjega razreda je prav Mazda 3 – zadnje generacije. Slednja se postavlja z držo, ki je podobna drži mačke v napadu. Močno poudarjeni in prevzdignjeni stranski boki, ki jih krasi krasna zadnjica, ki stoji široko. Tako, kot je moškim všeč. Spredaj pa aziatsko-skandinavski obraz, ki s svojim minimalizmom izraža nesluteno japonsko željo po ugajanju. Mazda 3 pa ni lepa le na zunaj, temveč se ta zgodba nadaljuje tudi v notranjosti, kjer so tako materiali, kot sama izdelava in seveda dizajn na vrhunskem nivoju. Mazda 3 je tipičen predstavnik japonske odličnosti v oblikovanju, ki je lahko všeč prav vsakemu. Od tu tudi uspeh v zadnjih letih, kjer je prav Mazda velikokrat izbira tistih, ki v avtomobilih iščejo avtomobilske oblikovalske presežke.

Mazda MX-5


Mazda MX-5 oziroma ljubiteljsko imenovana Miata je legenda v avtomobilskem svetu brez prave konkurence. Pravzaprav vse generacije tega modela navdušujejo s svoj klasično, skoraj stereotipsko zasnovo, ki kupce prepričuje že zadnje tri desetletja. Ob pogledu nanjo jo boste vselej prepoznali, ko pa se boste usedli za volan, boste zasvojeni za vedno. Zadnja generacije Mazda MX-5, še posebej v različici RF je eden tistih brezčasno lepih avtomobilov, ki se bodo zapisali v avtomobilsko zgodovino. Z upoštevanimi popusti pa je lahko ta legenda v zadnji reinkarnaciji vaša za okoli 30.000 evrov.

Hyundai Tucson


Vsekakor eden najbolj pogumno oblikovanih avtomobilov v letu 2020, ki na nek način kaže, kako zelo uspešna in inovativna je blagovna znamka Hyundai, ki z nekaterimi svojimi modeli, ki pa žal niso dosegljivi na evropskih trgih, že nekaj časa nakazuje zelo samosvoj oblikovni slog. Vsekakor ga lahko ocenimo za svežega in drugačnega ter razlikajočega se od sivega avtomobilskega povprečja. Ker je avtomobil “drugačen” in v živo zelo prepričljiv, smo model Tucson umestili med tiste avtomobikske oblikovne odličneže, ki odskočijo od povprečja.

Najlepši avtomobili do 60.000 evrov – 2021

Ford Mustang Mach-E


Ford je v zadnjih letih izdeloval tehnično zelo zanimive avtomobile, a skoraj nikoli ni izdelal presežka v oblikovanju. S modelom Ford Mustang Mach-E se zdi, da so se oblikovalci spustili iz vajeti in da so ustvarili avtomobil, ki lahko diha za ovratnik modelu Tesla Y, tako po oblikovnih atributih, kot po električni atraktivnosti na področju voznih lastnosti in pospeškov. Zgodovina blagovne znamke Mustang vsekakor deluje na čustva in navdušeni smo, da je Ford izbral nekoliko drugačno pot kot druge znamke. Ustvaril je čustveno e-znamko. Upamo lahko le, da bo pravilno naredil še s strategijo cene za evropski trg, ki bo v primeru, da bo ugodna, lahko nakazovala prebojno uspešnico. Cena za model e-mach naj bi znašala okoli 54.000 evrov.

Tesla 3


Nedvoumni zmagovalec na področju e-mobilnosti je vsekakor Tesla. Hkrati pa je potrebno priznati, da Tesla dela všečne avtomobile. Takšne, ki dolgo časa izgledajo sodobni in v stiku s časom. Čeprav za model Tesla 3 težko trdimo, da gre za najlepše vozilo vseh časov, se je v tem izboru znašel predvsem zaradi svoje oblikovne enostavnosti in ker vso “konkurenco”, ki že stoletje proizvaja avtomobile, uči o tem, kako enostavni so lahko avtomobili. In prav ta enostavnost in izčiščenost uporabniške izkušnje je tisto, kar postavlja Tesla Model 3 v tokratni izbor. Pomembna je tudi cena. Tesla Model 3 lahko kupite za 42.000 evrov, kar je zelo zanimiv znesek za tovrstno električno vozilo z “realnim dosegom” okoli 330 kilometrov.

Peugeot 508 Sport Engineered


Peugeot 508 je lep, a nekoliko nepraktičen model avtomobila. Vseeno njegovi obliki ni veliko za očitati. Tako zelo je drugačen in drzno oblikovan, da na cesti, v primerjavi z nemškimi konkurenti, izpade kot iz nekega drugega časovnega obdobja. Nekaj let v prihodnosti. Različico Sport Engineered pa smo izbrali, ker združuje zanimivo hibridno tehnologijo, ki tej kupejsko oblikovani limuzini omogoča pospeške od 0 do 100 km/h v pičlih 5.2 sekundah ter razpolaganje s kar 360 konjskimi močmi. Tak pa je že drag, a vseeno zelo poseben.

Volvo V60


Volvo je znan po svoji brezčasni eleganci in samosvojem skandinavskem oblikovanju, ki ga v avtomobilski lepoti velikokrat postavi v izbor tistih, ki cenijo to severnjaško filozofijo oblikovanja. V zadnjih letih pospešeno pripravlja modele avtomobilov, ki so skladni in zadosti samosvoji, da novega modela Volvo ne morete zamenjati s konkurenti. In prav model Volvo V60 je tisti, ki se našemu uredništvu zdi izjemno lep. Kot boste opazili smo navdušenci nad oblikami avtomobilov, ki so daleč stran od modnih športnih terencev.

Toyota Yaris GR


Toyota je z modelom Yaris GR avtomobilistični svet postavila na glavo in v hipu ustvarila legendo. Tu niti ne gre za design, ki sicer ni slab. Gre za celoten paket, ki je leta 2021 edinstven in celo nekoliko bizaren! Narediti cestno really specialko, ki “lula” proti vetru avtomobilske industrije, je tisto, kar ta avtomobil postavi na seznamu našega uredništva na eno najvišjih pozicij. Iskrene čestitke Toyota!

Range Rover Evoque


Od kar je Evoque zapeljal na ceste je to eden tistih Range Roverjev, ki je oblikovno najbolj sodoben. In to ostaja tudi v različici 2021. To njegovo oblikovno futurističnost mu priznavajo prav vsi, tudi s tem, ko vozila stara več kot 5 let ohranjajo nadpovprečno vrednost na trgu rabljenih vozil. Zato Evoque ni avtomobil, ki bi ga lahko spregledali. Njegove dimenzije in proporoci so še vedno tisto, kar nam je izjemno všeč in se v avtomobilski industriji ne ponavlja. Če bi izbirali sami, bi kupili kabrio izvedbo, ki je eden najbolj posebnih avtomobilov vseh časov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!