fbpx

Spalnica za odrasle: 6 stvari, s katerimi boste v spalnico vnesli občutek razkošja in udobja

Foto: Pexcels.com
Zadnjič posodobljeno: :

Spalnice so ustvarjene za trenutke sproščenosti in so najbolj intimen prostor vsakega doma. Poleg tega, da mora biti udobna in praktična, je lahko tudi prostor razkošja.

Obstaja šest osnovnih elementov, ki jih mora imeti vsaka spalnica, da dosežete videz razkošja.

Dobra postelja

Postelja je najpomembnejši in osrednji kos pohištva v spalnici, zato se investicija v kakovostno posteljo vedno obrestuje. Ko se odločite za nakupu nove postelje, je najprej potrebno razmisliti o njeni velikosti, stilu in kvaliteti vzmetnice. V kolikor želite, da bo vaša spalnica izgledala razkošno, kupite takšno, ki jih je moč videti v luksuznih hotelih. Priporočljivo je, da posteljo opremite tudi s prevlekami in blazinami, ki bodo dale bogat in topel vtis vaše spalnice.

Foto: Pexels

Vzglavje

Sspalnica potrebuje posteljo z okvirjem in vzglavjem. Pri modernih posteljah je v osnovi močan poudarek na vzglavnem delu, ki je lahko eleganten ali pa ima poudarjene različne oblike. Oblazinjeno vzglavje naredi posteljo, ne le bolj udobno in prijetno, temveč tudi večjo in atraktivnejšo ter ji da bogat in razkošen videz.

Foto: Pexels

Kotiček za sedenje

V kolikor imate v spalnici dovolj prostora, si ustvarite kotiček za sproščanje. Vanj lahko postavite udoben stol, majhen kavč ali klop. Karkoli boste izbrali, boste tja lahko sedli, ko se boste oblačili, ko boste pili jutranjo kavo, brali svojo najljubšo knjigo ali pa si kar tako privoščili počitek v tišini.

V kolikor imate v spalnici dovolj prostora, si ustvarite kotiček za sproščanje.
Foto: Adam Winger/ Unsplash

Zavese

Zavese takoj dvignejo estetiko spalnice in dodajo element zasebnosti. S pomočjo zaves lahko vizualno spremenite prostor, zaradi česar je ta širši ali višji. Pri izbiri zaves v spalnici morate upoštevati strukturo tekstila. Zavese naj bodo iz iste ali podobne tkanine kot pregrinjala in ostali dekorativni izdelki, saj tako pridobite razkošen in povezan izgled spalnice.

Foto: Max Vakhbovych / Pexels

Rastline

Mnogi se obotavljajo imeti rastline v spalnici. Vendar pa le te lahko vplivajo na miren in sproščujoč spanec, saj so namreč čistilci zraka. Pomembno je, da s količino rastlin ne pretiravate, saj te ponoči rastejo in absorbirajo kisik. Dovolj je le ena, ki bo pričarala bogato vzdušje in sproščen ambient.

Foto: Unsplash

Razsvetljava

V spalnici je potrebno imeti več virov svetlobe. Pozicija in izbor svetil sta seveda odvisna od navad in razporeditve pohištva v prostoru. Vsekakor v spalnici potrebujete veliko naravne svetlobe, potrebujete pa tudi “umetno” razsvetljavo. Zelo je pomembno, da je takšna razsvetljava razporejena na način, da v vas ne blešči. Ambientalno atmosfero boste dosegli s pomočjo samostoječih luči ali vgradnih luči, saj prav te poskrbijo za prijetno vzdušje v spalnici.

Foto: Pexels

Da bi ustvarili prijetno in vabljivo spalnico, je pomembna celotna podoba prostora in usklajenost tako pohištva kot barv in materialov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!