10 razlogov, zakaj mnogi moški ob sebi ne želijo čustveno močnih žensk

Kakšna je čustveno močna ženska?

Je nesebična, odpušča, kljub bolečini, ki jo je preživela, je samozadostna, neodvisna, ljubeča in se ne boji pokazati svoje ranljivosti. Odide iz razmerja, ki ne uspeva. Moški ne prenesejo njene intenzivnosti, odkritosti, ranljivosti, niso dovolj močni, da bi razumeli takšne ženske.

Kateri so razlogi, da moški ne želijo čustveno močnih žensk?

Postavlja neposredna vprašanja

Ne prenaša površnega pogovora. Že na prvem srečanju bo postavljala različna vprašanja. Moški se bojijo težkih vprašanj in globokih pogovorov. Močna ženska pa se potopi v globino bolečin, travm in življenjskih izkušenj. Želi moškega, ki je pošten in ranljiv. Moški se ponavadi izogibajo ranljivosti, ker se tedaj počutijo šibke. Ona pa bi ga, prav zaradi trenutkov šibkosti, občudovala.

Ve, kaj hoče in kako to doseči

Če ji je moški všeč, bo šla za njim. Ne bo čakala, da on naredi prvi korak. Za nekatere moške je to zastrašujoče. A močna ženska ne potrebuje raziskovalnih zmenkov, da bi razumela, kakšnega moškega si želi, ko ga sreča, enostavno ve.

Želi si globoke in iskrene zveze

Z moškim, ki se ji bo odprl, ji zaupal, želi imeti dolge pogovore o preteklosti, strahovih, o vsem, kar se dogaja v njegovem življenju. Od zveze pričakuje veliko več kot le zabavo.

Ne boji se intimnosti

Močna ženska bo moškega izzvala na najbolj intimne načine. Ker je zadovoljna s svojo ženskostjo, bo pričakovala, da bo tudi on odprt za vse vidike intimnosti. Zahteva strast in želi občutiti, da je ona zanj edina in prava ženska.

Hitro spozna, kakšen je moški

Hitro spozna, kaj je tisto, kar ga dela ranljivega. Ne želi lažnega predstavljanja in skrivanja za lažmi. Močna ženska je iskrena in pričakuje popolno zaupanje v odnosu. V hipu zazna laži. Nikoli ne bo prenašala občutka prikrivanja in sebičnosti. Če ne morete biti z njo popolnoma, bo odšla.

Ko ljubi, ljubi popolnoma in si želi, da jo tudi njen moški preda na isti način.
Ko ljubi, ljubi popolnoma in si želi, da jo tudi njen moški preda na isti način.

Ne prenese neodločnih moških

Želi vedeti, da ima človek, ki ga ljubi, integriteto in spoštovanje, da je človek besede. Če bo začutila, da se moški igra, ga bo brez težav zapustila. Želi se čutiti, da je ljubljena, da je moškemu prioriteta.

Je intenzivna

Zaveda se, da je včasih nekoliko agresivna, ker so njene misli in čustva tako močna. V svojem življenju ni do ničesar ravnodušna in vsi niso sposobni zdržati te njene intenzivnosti. Močna ženska je v življenju prestala izjemne izzive in ovire. Z drugimi besedami, močna je z razlogom! Pripravljena je deliti svoje brazgotine in pričakuje, da bo tudi moški storili enako. V njenem svetu ni skrivnosti.

Ko ljubi, ljubi popolnoma

Če ji moški ne vrača ljubezni ali je ne ljubi na podoben način, odide. Ne želi površinskih odnosov. Ve, kdaj se ji kdo predaja le na pol, če to začuti, se odmakne. Ste ali niste z njo, druge opcije ni.

Ne bo čakala

Če se moški obotavlja, ga ne bo čakala. Preveč je strastna in močna, da bi svoje občutke porabila za nekoga, ki si je ne želi dovolj. Če ne more doseči posebne vrste ljubezni, je raje sama. Močna ženska vas bo spremljala do globine pekla, če bo vedela, da ste ji predani. Vendar, ko bo čutila, da se odmikate, vas bo zapustila. Ne bo čakala, da se moški odloči, ali si želi njo ali še išče nekoga boljšega.

Je neodvisna

Ne potrebuje moškega, da se bori zanjo. Če ima težavo, se z njo spopade. Ne sedi in čaka, da moški najde rešitev, želi, da je moški ob njej, ne pred in ne za njo. Nekateri moški tega ne prenesejo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
6 stvari, ki bi jih morali vedeti o resnični ljubezni (večina o njen razmišlja napačno)