fbpx

10 restavracij z Michelinovimi zvezdicami, v katerih si dejansko lahko kaj privoščimo

Kar je ljubiteljem avtomobilov Rolls Royce, je gurmanom Michelinova zvezdica. Je ocenjevalna lestvica in znak odličnosti, po katerem hrepeni vsak ambiciozni chef na svetu in razlog več, da so jedi na njihovem meniju zasoljene z izdatno visoko ceno. Z veseljem pa vam predstavljamo tiste restavracije z Michelinovo zvezdico, v katerih si dejansko lahko kaj privoščimo.

Jed italijanske restavracije Reale, ki je v letu 2014 prejela 3 Michelinove zvezdice
Jed italijanske restavracije Reale, ki je v letu 2014 prejela 3 Michelinove zvezdice

Vrhunske sestavine, odlična postrežba, kulinarična inovativnost in preseganje novih mejnikov… le nekaj dejavnikov, potrebnih za pridobitev Michelinove zvezdice. So znak odličnosti in ocena, ki obstaja že od leta 1900, ko se je pojavila na straneh avto vodiča s postojankami po Franciji. V dobrem stoletju je prerasla v vpliven vodič po najboljših restavracijah v več kot 20 državah sveta in obenem sinonim za neizprosen kriterij vsestranske kulinarične odličnosti.

Ker pa so Michelinove restavracije zelo, zelo drage in ker le redki želijo oditi s polnim želodcem in prazno denarnico, je Michelin posebno kategorijo namenil še kulinarično vrhunskim a cenovno dostopnim restavracijam. In kje na svetu si dejansko lahko privoščite kar več hodov okusnih obrokov z Michelinovim dokazom odličnosti?

10. Yauatcha v Londonu, 1*

Kitajska restavracija v središču Londona vam poleg odlične lokacije in mističnega ambienta za manj kot 30 funtov ponuja še veliko več, npr. krožnik za dva, ki se vam bo zdel tako okusen, da ga boste vzeli le zase. Hrustljav, aromatičen, začinjen v kombinaciji z eksotičnimi sestavinami pa so besede na meniju, ki vas bodo zagotovo prepričale.

Ambient restavracije Yauatcha
Ambient restavracije Yauatcha

9. Agape v Parizu, 1*

Naivno bi bilo pričakovati, da bi bila restavracija v Parizu lahko ugodna, kaj šele restavracija z Michelinovo zvezdico. L’Agape je okusna izjema, kjer za 35 EUR dobite obrok iz kar štirih hodov. Zamislite si še kaviar, tartufe, francoski naglas…

Delo maestrov v restavraciji Agape
Delo maestrov v restavraciji Agape

8 . Jean Georges v New Yorku, 3 *

Restavracija, kjer lahko zapraviš mesečno plačo ali pa se dobro naješ in še vedno ohraniš kreditno sposobnost. Meni je pač obsežen, jedi bolj ali manj ekskluzivne, a že odličen krožnik dveh obrokov vas bo olajšal za zgolj 38 ameriških dolarjev, kar je neverjetno malo za restavracijo s kar tremi Michelinovimi zvezdicami. Vseeno se izognite specialitetam po nasvetu kuharja, ki so kar precej zasoljene. Cenovno, ne s soljo. Svilena koktejl omaka iz korenčka pač ni kar tako…

Vrhunski Jean Georges
Vrhunski Jean Georges

7. Nectari v Barceloni, 1*

Španija že nekaj časa velja za meko mladih chefov v iskanju navdiha. Je dežela s hitro razvijajočo se kulinarično ponudbo in država, ki postavlja nove trende v kulinariki. A čeprav jim je zrasel ugled, so cene ostale prizemljene. V restavraciji Nectari v središči Barcelone boste za odličen obrok iz 3 hodov odšteli zgolj 25 eurov, za kar boste dobili neprecenljive sezonske in lokalne sestavine, poplaknjene s katero od steklenic vina iz celega sveta.

Kulinarična znanost v restavraciji Agape
Kulinarična znanost v restavraciji Agape

6. Laut v New Yorku, 1*

Njujorška restavracija LAUT je ena redkih, ki uspeva s ponudbo zmiksanih azijskih kulinarik. Z njujorškim eksperimentiranjem so se lotili tradicionalnih tajskih, indijskih in malajskih okusov, rezultat pa so okusni obroki za manj kot 28 dolarjev. Pravo potovanje v potovanju!

Eklektični kulinarični miks, ki uspeva v restavraciji Laut
Eklektični kulinarični miks, ki uspeva v restavraciji Laut

5. Onyx v Budimpešti, 1*

Klasična madžarska kuhinja v bogato okrašeni restavraciji za nizko ceno. Kolikor je pač lahko klasičen meni, na katerem boste našli marinirano postrv, tatarski narezek, kvinojo, sladico iz čokolade, banane, yuza in sezama…

Do (po)polnosti v restavraciji Onyx
Do (po)polnosti v restavraciji Onyx

4. Shinjyuku Nakajima v Tokiu, 1*

V Tokiu je največ restavracij s 3 zvezdicami in trije Japonci se trenutno borijo za mesto najboljšega suši mojstra na svetu. Ja, Japonska je draga, a le, če si tako narediš. Odlično in za malo denarja se boste lahko najedli v družinski restavraciji Nakajima, kjer so popolnoma sveže ribje jedi na voljo od 8 dolarjev dalje. Po oceni Michelinovega vodiča boste okusili suši, kakršnega še nikoli prej.

Japonski minimalizem za maksimalen efekt v Nakajimi
Japonski minimalizem za maksimalen efekt v Nakajimi

3. Hand and Flowers v mestu Marlow v Veliki Britaniji, 2*

Marlow je mirno mesto na mirnem jugu Anglije. Popolna lokacija za odličen gastropub, ki je po oceni revije Restaurant Magazine restavracija številka 1 v Veliki Britaniji. V ponudbi so jagenjček s koromačem, bučkami in lubenico, krof s sivko, sladoled iz banane in ruma… meni se vam bo zdel še toliko bolj okusen, ko boste videli cene, saj obrok iz 3 hodov dobite že za 19,50 funtov.

Posodobljena tradicija na jugu Anglije
Posodobljena tradicija na jugu Anglije

2. The Spotted Pig v New Yorku, 1*

Restavracija z nenavadnim imenom in nenavadnim ozadjem, saj za njo stoji Mario Batalli, priljubljen chef zvezdnikov. Ponudba britansko-ameriško-italijansko obarvane kulinarike je resnično po meri zahtevnih zvezdnikov, a ne cenovno. Ostriži, lososi, šparglji, zrezki in hamburgerji so stalnice na njihovem meniju, ki spadajo med najboljše v New Yorku, kjer je konkurenca v tej ponudbi tudi najhujša.

Klasika z Michelinovo zvezdico odličnosti
Klasika z Michelinovo zvezdico odličnosti

1. Tim Ho Wan v Hong Kongu, 1*

Tukaj resnično ne boste potrebovali veliko denarja, le veliko potrpljenja, saj je njihova ponudba dim sum-ov tako dobra in cmočki tako okusni, da je čakanje v vrsti neizbežno.

Po videzu in okusu vabljiva ponudba v Tim Ho Wan
Po videzu in okusu vabljiva ponudba v Tim Ho Wan

Dodatne Informacije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!