10 zgrešenih pričakovanj v zakonski zvezi, ki vas bodo postavila na realna tla

Foto: Gustavo Fring / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Zakon je zveza dveh ljudi z različnim ozadjem, življenjskim slogom in pričakovanji. V njej bodo različna mnenja, takšna in drugačna, a samo od vaju je odvisno, ali bodo privedli do prepira, nerazumevanja, nezaupanja…

Če sopotnika ne poznate dovolj dobro, se lahko zgodi, da od njega pričakujete marsikaj, česar vam ne more uresničiti. A vi vidite pred seboj pravljico in v njej nekoga, ki vas bo rešil.

Nerealna pričakovanja pa so eden glavnih razlogov za ločitev. Poglejmo si jih nekaj.

1. Vedno nama bo lepo

Pričakujete, da bo z njim vedno zabavno in zanimivo. Toda to preprosto ni mogoče. Prišli bodo časi, ko vam bo lepo in boste plavali nad oblaki. A življenje ni pravljica in bodo tudi trenutki, ko ne bo vse tako, kakor ste si želeli, in da tudi dolgočasno bo – na trenutke.

2. Vedno bova srečna

Najverjetneje ne bosta. Tako vi, kakor tudi vaš partner, imata različne poglede na svet in na določene stvari v življenju. In vedno se ta pogled ne bo ujemal. Res je, včasih bodo tekle tudi solze in bosta slabe volje, ampak še vedno bosta večino časa srečna, če bosta komunicirala.

3. S poroko bo vse bolje

Ne, sklenitev zakonske zveze ne spremeni ljudi. Vaš partner, partnerka je še vedno ista oseba z vsemi napakami in pomanjkljivostmi, ki jih je imela pred njo. Morda boste samo spoznali še kakšno izmed njih.

4. Razumel me bo brez besed

Ne drži, še vedno se boste morali pogovarjati, povedati, kako se počutite in kaj želite.

5. Vedno bova zaljubljena, kakor prvi dan

Ne, ne bosta se vedno držala za roke in zakonski partner vas ne bo ves čas gledal v oči in vam izpovedoval ljubezen. Skupno življenje je še veliko več kakor to, ko strast izgine, so pomembne vrednote – spoštovanje, zaupanje….

Ljubezen je več kakor le zaljubljenost. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

6. Nikoli se ne bova prepirala

Res? Do sedaj sta se, zdaj pa se ne bosta več? Vsak ima svoje mnenje, ki se bo lahko razlikovalo od vašega. Prepiri in dolge brezsmiselne razprava so izguba časa. Naučite se sklepati kompromise.

7. Vedno se bova o vsem strinjala

Seveda bo prišlo do nesoglasij. Očitala si bosta različne stvari. Ne bosta se vedno razumela. Čustva bodo lahko ponorela in prišlo bo do prepir. Ne tlačite prepira pod preprogo, čim prej se pogovorita in razčistita nesoglasja.

8. Vse bo tako, kakor je bilo

Če mislite, da se vaše življenje ne bo spremenilo in da boste lahko živeli tako, kakor ste pred poroko, se motite. Razen, če že nista živela v izven zakonski zvezi pred njo. Če želite biti dober zakonski partner, se morate tudi marsičemu odpovedati. Prišle bodo nove odgovornosti, nove vrednote. Odreči se boste morali tudi kakšni navadi.

9. Vedno bom njegova prioriteta

To se ne bo zgodilo. Svojo mamo in očeta ima rad/a, tako kot vi svoje starše.

10. Dal mi bo ljubezen, ki mi je manjkala

Ne pričakujte, da bo nadomestil ljubezen, ki je niste nikoli prejeli od očeta ali matere. Če v zgodnjem otroštvu niste prejeli ljubezni staršev, tega ne pričakujte od svojega moža/žene. Ne spremenite se v čustvenega vampirja, ki išče in zahteva ljubezen, le zase.

Zakonska zveza je kompromis ljubezni. Sprejmita drug drugega z vsemi nepopolnostmi in nikoli se ne prenehajta pogovarjati in prepire spreminjati v boljši odnos.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Obstaja dejavnik, ki mnoge moške spodbudi k zvestobi: veliko je odvisno od vedenja ženske