fbpx

10 znakov, s katerimi vam pes pove, da vas ima rad

Psi ljubijo brezpogojno in svojo ljubezen najpogosteje izrazijo na naslednjih deset načinov.

Psi so resnično človekov najboljši prijatelj, se strinjate? Kdo vas je vedno vesel, ko pridete domov dobre ali slabe volje? Samo zazrete se v njihove velike razumevajoče oči in že vam preženejo težo dneva.

Preverite, katerih 10 znakov jasno kaže, da vas ima vaš pes rad.

1. Gleda vas naravnost v oči

Dolg, neprekinjen stik z očmi je pokazatelj ljubezni, zaupanja in občutka varnosti. To velja tako za ljudi kot za pse. Ohranjanje očesnega stika ni koristno le pri šolanju psa – takšen način komunikacije vam lahko pomaga razviti globoko povezavo s hišnim ljubljenčkom. Ko vas pes pogleda v oči, njegovi možgani sprostijo oksitocin. Oksitocin, znan kot ljubezenski hormon, je isti hormon, ki ga tvorijo materini možgani, ko se poveže s svojim otrokom.

Najbolje je, da med igranjem ali crkljanjem ohranjate naravni očesni stik. Če prisilite očesni stik s psom, se bo vaš hišni ljubljenček verjetno počutil neprijetno in bo pogledal stran.

2. Nasloni se na vas

Verjetno se ne boste naslonili na nekoga, ki ga ne poznate ali mu ne zaupate – in tudi vaš pes se ne bo. Ne glede na to, ali sedite na tleh ali na kavču, če je pes naslonjen na vas, pomeni, da se počuti varnega, zaščitenega in popolnoma sproščenega.

Psi se bodo včasih naslonili na svojega človeškega lastnika, tudi če se počutijo prestrašeni ali zaskrbljeni, kar pomeni, da vas vaš kosmati prijatelj dojema kot zaščito.

Psi so resnično človekov najboljši prijatelj, se strinjate?

3. Spi v vaši spalnici

Če psu ne dovolite, da spi v vaši postelji, vendar še vedno rad tam spi, to pomeni, da vas ima res rad. Zakaj? Potreba, da si med spanjem blizu, pomeni, da je vaš pes popolnoma navezan na vas in ne želi biti ločen od vodje tropa.

4. Zelo je vesel, ko se vrnete domov

Ali vaš pes skače gor in dol, vam liže roke in obraz, vam prinese svojo najljubšo igračo ali celo malce polula od navdušenja, ko pridete domov iz službe, šole ali nakupovanja? Očitno je navdušen, ko vas vidi! In zelo verjetno je, da ste tudi vi.

5. Naokoli nosi vaše čevlje ali nogavice

Psi, ki so pripeti na svoje lastnike, imajo radi tudi vonj svojega lastnika in se bodo z veseljem plazili in vohljali med vašimi čevlji, v košarici umazanega perila v iskanju obrabljenih nogavic, majic ali celo perila.

Če je pes naslonjen na vas, pomeni, da se počuti varnega.

6. Preveri, kje ste, ko niste v sobi z njim

Psi, ki so bolj neodvisni, morda ne bodo vedno z vami ali zviti okoli vaših nog, vendar to ne pomeni, da vas pes ne ljubi. Če preverja kje ste iz druge sobe ali, med sprehodom, to pomeni, da želi vedeti, da ste v bližini.

7. Išče fizični stik

Psi dejansko obožujejo fizični izraz ljubezni in ga pogosto zahtevajo od ljudi, ki jih imajo radi. To ne pomeni, da morate svojega psa močno objeti; nežni objemi, božanje in najpreprostejši fizični stiki bodo vašemu ljubljenčku dali vedeti, da ste tesno povezani.

8. Lula ko vas vidi

Ne, to še ne pomeni, da je pozabil, da v hiši ne sme lulati. Psi, še posebej mladički, lulajo, ko so navdušeni. Ta majhna nesreča je pravzaprav kompliment – pomeni, da vaš pes ve, da ste vi glavni!

9. Prinese vam svoje najljubše igrače

Če vam pes prinese svojo najljubšo igračo, ni nujno, da pomeni, da se želi igrati (čeprav je želja po igri tudi velik pokazatelj, da vas ima pes rad). Ker ste za pse vodja tropa, vam dejansko prinese najbolj dragoceno in ljubljeno stvar, ki jo ima v lasti. Ali ni to največja čast?

Nekateri psi se dejansko smejijo.

10. Nasmehne se vam

Ne, ni samo vaša domišljija. Nekateri psi se dejansko smejijo tako, da povlečejo ustnice nazaj in razkrijejo velik, širok, zobat nasmeh. Če se na to pasjo gesto tudi sami odzovete s širokim nasmehom in veselim glasom, boste svojemu psu pokazali, da ga imate tudi radi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!