fbpx

11 najlepših otokov na svetu – med njimi tudi hrvaški biser

Po mnenju globalne medijske mreže Time Out

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Globalna medijska mreža Time Out je predstavila izbor enajstih najlepših otokov na zemeljski obli. Družbo rajskim tropskim otokom pa na seznamu dela tudi Hvar.

»Na svetu obstaja vrsta očarljivih otokov, vse od Karibskih šarmerjev do lepotcev s severa in drugih otokov vmes. Vsi so čudovito izročilo  čarobnosti matere zemlje. Če se odpravite na obisk, ne pozabite na očala, sončno kremo in dobro knjigo,« so v prispevku, v katerem so navedli 11 najlepših otokov, navedli pri Time Out. Pa si poglejmo njihov izbor.

St. Barts

Na prvo mesto se je uvrstil otoček z uradnim imenom Collectivité territoriale de Saint-Barthélemy, ki sodi med najbolje rajske otoke na planetu zemlja. Je utelešenje tropskega paradiža, s kristalno čistim morjem, dih jemajočimi sončnimi zahodi in kopico jaht, ki se usidrajo na obali otoka. Mali karibski otoček ima bogato zgodovino, ki se odraža tudi skozi njegovo arhitekturo.

Foto: envato

Bora Bora

Domačini se radi šalijo, da je na otoku tako lepo, da so ga poimenovali kar dvakrat. Bora Bora. Otoček obkroža velikanski vulkan, kar je v pravem kontrastu s spokojnim vzdušjem, ki vlada v tem tropskem raju. Bora Bora je nadvse priljubljena med mladoporočenci, pa tudi med ljubitelji potapljanja in snorkljanja.

Foto: envato

Cape Breton

Otoček, ki se nahaja na severu Atlantskega oceana je pravi raj za avanturiste. Številni pridejo sem zavoljo Cabot Trail, kar 298 km dolge obalne ceste, ki velja za eno najbolj slikovitih svetovnih poti. Če ste adrenalinskega duha in velik ljubitelj narave, potem bo Cape Breton pravi kraj za vas. Ob posameznih obdobjih okrog otoka lahko občudujete celo jate kitov, ki se tu ustavijo vsako leto.

Foto: Unsplash/Elyse Turton

Hvar

Na četrtem mestu seznama se nahaja otoček naših južnih sosedov – Hvar. Kot so zapisali v prispevku, ima Hrvaška vrsto prekrasnih otokov, a Hvar z razlogom ostaja eden najbolj priljubljenih. Hvar je pravi dalmatinski biser, z zgodovinskimi znamenitostmi in odličnimi nastanitvami. Dišečimi borovci in kristalno čistim morjem. Po mnenju Time Out si pozornost zaslužijo tudi Brač, Split, Krka, Prvić in ostali otoki, a Hvar je po njihovem mnenju razred zase.

Foto: envato

Aruba

Otoček v Karibskem morju, severno od venezuelskega polotoka Paraguaná, spada pod nizozemsko krono, za razliko od stalih otokov pa na njem ni bujne tropske vegetacije. Otok, ki slovi po idiličnem vremenu in prekrasnih peščenih plažah, na katerih se pasejo rožnati flamingi. Zaradi svojega evropskega značaja boste na bližnjem trgu brez težav v miru popili najboljšo kavo ali pa si dali duška v kateri izmed dizajnerskih trgovin.

Foto: envato

Iskija

Vulkanski otok v Tirenskem morju leži na severnem koncu Neapeljskega zaliva in zatorej zaradi svoje bližine, predstavlja priljubljeno destinacijo med Evropejci. Otok poleg prekrasnih plaž slovi tudi po številnih termalnih vrelcih in hotelih z wellnes ponudbo.đ

Foto: envato

Palawan

Otoče, ki obsega kar 1780 otokov, sodi med najlepše na planetu, vsekakor pa najbolj romantičen kotiček na Filipinih. Prepriča s svojo biotsko raznolikostjo, zaradi katere si je prislužil kar naziv »Zadnji ekološki branik Filipinov”.

Foto: envato

Galapagos

Če že govorimo o biodiverziteti, potem nikakor ne smemo pozabiti na Galapagos. Vulkansko otočje v Tihem oceanu slovi po vrsti endemičnih živalskih in rastlinskih vrst. Otoki, ki so spisali teorijo evolucije, privabljajo turiste z vsega sveta, saj velja, da jih je vredno obiskati, vsaj enkrat v življenju.

Foto: envato

Zanzibar

Rojstni otok slovitega Freddieja Mercuryja slovi po prekrasnih peščenih plažah, prijaznih domačinih in neverjetnih potapljaških avanturah. Nahaja se ob obali Afrike, poleg prekrasnih počitnic pa nagradi tudi s svojo kulturno dediščino in okusno kulinariko.

Foto: envato

Kauai

Bilo bi krivično, če bi spisali seznam brez predstavnika s Havajev. Tropski paradiž sodi med najlepša otočja na planetu, Kauai pa morda med vsemi otoki sije najmočneje. Deževni gozd, dramatični klifi, prekrasne plaže in ikonične gore, kaj več si človek od počitnic sploh lahko želi?!

Foto: envato

Maldivi

Maldivi so tudi v času svetovne pandemije ohranili sloves brezskrbne počitniške destinacije, obenem pa ohranili primat med mladoporočenci. Lepota otočja v Indijskem oceanu se lahko pohvali s slikovitimi plažami, visokimi palmovimi drevesi in čudovitimi domačini.

Foto: envato

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!