fbpx

11. Popjazziada 2017: najvidnejši domači festival a cappella glasbe

V soboto, 30. septembra, se vsem ljubiteljem neverjetnih sposobnosti človeškega glasu obeta nepozaben, glasbe, smeha in plesa poln večer. V Kino Šiška se namreč po lanski jubilejni izvedbi vrača 11. Popjazziada 2017, najvidnejši domači festival a cappella glasbe, ki vsako leto predstavi najaktivnejše in najkakovostnejše slovenske vokalne skupine.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kino Šiška, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 8,00 €

Oder Katedrale v Kinu Šiška bodo zavzeli vrhunski vokalisti domačih skupin Jazzva, Bassless, Pushluschtae, Male malice, Šaleški študentski oktet in zbora Bee Geesus, kot tuji gosti pa se jim bodo tokrat pridružili dekleta in fantje iz mlade italijanske skupine Upsweep, ki prihaja iz Rima. Upsweep se žanrsko in izvajalsko ne omejujejo, zato njihov repertoar obsega različne stile od popa in rocka do jazza in bluesa. Njihovi nastopi vključujejo vrsto nepričakovanih glasbenih elementov, denimo, presenetljive mash-upe, privlačne harmonije in disonance, vanje pa vpletejo tudi premišljene koreografije in veliko komunikacije z občinstvom, ki ga z različnimi kreativnimi potezami pogosto vključijo v svoje nastope.


“Priljubljenost a cappella glasbe vsekakor narašča, kar dokazuje tudi dejstvo, da so bile zadnje tri Popjazziade razprodane,” je pred dogodkom povedala Jasna Žitnik, kreativna vodja a cappella skupine Jazzva, ki organizira Popjazziado in ki je širšo prepoznavnost pridobila kot polfinalistka šova Slovenija ima talent.

Dodatne Informacije

Več informacij:
jazzva.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.