fbpx

11 pravil za dopisovanje z novim fantom

Foto: envato

Prvi meseci zveze so lahko nekaj najlepšega. Veliko pa povedo o tem, ali se bo zveza obnesla ali ne. Verjetno nas bodo skrbele že najmanjše podrobnosti, zato so slednja sporočila visoko na lestvici, ki vam lahko prinesejo dobre rezultate, če veste kaj napisati, seveda pa morate to tudi čutiti.

V nadaljevanju so nasveti Douga Hainesa, profesorja na Univerzi Sussex in le ti razkrivajo, kaj si moški želijo prebrati v sporočilu, ki ga prejmejo od svojega dekleta.

1. Lokacija

Če vas moški vpraša kje bi se sestala, je dobro predlagati lokacijo. Bodite odločni in predlagajte lokacijo, nikakor pa ne recite, da ne veste, saj boste delovali nezainteresirani.

2. Pokličite ga pred zmenkom

Verjetno bosta oba nervozna pred prvim srečanjem, zato je priporočljivo, da osebo pokličete in z nežnim ter prijetnim glasom poveste, da ste na poti. V trenutku bo oseba na drugi strani bolj sproščena.

Foto: Wiktor Karkocha / Unsplash

3. Odgovorite na sporočilo kadarkoli

Tukaj pozabite na pravila. Da pustite nekoga “na čakanju”, bo osebo prej odvrnilo kot pa jo pritegnilo. Res je, da ne potrebujete odpisati isto sekundo, vendar v krajšem času bo ravno prav.

4. Pred spanjem pošljite ljubko sporočilo

To sporočilo ne rabi biti preveč sladko, zaželite mu mirne sanje in dodajte zraven kakšen emoji. To osebi na drugi strani prinese toplino v srce.

Foto: Priscilla du Preez / Unsplash

5. Negativna sporočila zadržite zase

Tudi, če ste imeli slab dan, lahko to poveste, saj se bo verjetno to tudi razbralo iz vaše komunikacije, niakakor pa na osebo ne stresite celega spisa, zakaj ste slabe volje, saj je lahko nato slabe volje tudi vaš partner. Dopisovanje ni kraj, kjer se lahko znebite negativnih vibracij in se lahko pogosto konča s prepirom, ki ga povzroči nesporazum.

6. Ne bojte se ga povabiti na zmenek

Tudi ženske lahko povabijo moškega na zmenek, s tem ni prav nič narobe, predvsem če gre za drugi ali tretji zmenek. Pokazale boste interes, kar je moškim všeč.

7. Ne analizirajte njegovih sporočil

Moški so pri dopisovanju precej preprosti. Ko boste enkrat spoznale osebo in če bo komunikacija stekla, je skrb za “hladna” sporočila odveč. Dokler pogovor teče, je vse dobro, nikar pa ne analizirajte vsake vejice, pike, simbolov…

8. Ne pretiravajte s čustvenimi simboli

Čustveni simboli ali emojiji so lahko super za popestritev besedilnega sporočila, s tem pa nikakor ne pretiravajte. Če boste poslale en poljub za lahko noč, bo bolje, kot pa, če bi jih poslale pet.

Foto: Domingo Alvarez / Unsplash

9. Ne postavljajte preveč vprašanj

Če imate s partnerjem debato, je super, nikakor pa ne pretiravajte z vprašanji, saj lahko hitro deluje, kot da ga zaslišujete. Poslušajte ga, povejte svoje mnenje in mirno nadaljujte pogovor.

10. Sledite intuiciji

Če začutite, da nekaj ni vredu in se ta občutek vleče že nekaj dni, je dobro o tem spregovoriti, saj za nikogar ni dobro, da se počuti neprijetno. Ko poveste, kako čutite, pazite na besede, da osebe na drugi strani ne boste prizadeli.

11. Preskočite seksting

Sporočila lahko hitro postanejo žgečkljiva, dobro pa je, da se tega ne posložujete na samem začetku, saj lahko pomeni le to, da se vi ali partner zanima/te le za spolnost in ne za resno razmerje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!