fbpx

Renault Megane E-Tech Electric: Megane kot ga še nismo videli

Renault Megane E-Tech Electric, Foto: en.media.renaultgroup.com

Eden izmed najbolj priljubljenih avtomobilov v Evropi je dobil spremenjeno ime, karoserijsko obliko in popolnoma električen pogon. Renault Megane E-Tech Electric je prvi Megane od leta 1995, ki je postal križanec, poganjala pa ga bo zgolj električna energija.

Renault Megane E-Tech Electric je brezemisijski križanec, ki predstavlja svežino in nov pristop k modelu Megane. Futuristično oblikovani Megane E-Tech meri v dolžino 4,21 metra. Zaradi impresivne, 2,7 metra dolge medosne razdalje, je inženirjem uspelo ustvariti prostorno kabino, kljub kompaktnim meram avtomobila. Vozi se na velikih 20-palčnih platiščih, zaradi boljše aerodinamike, pa se kljuke na prednjih vratih samodejno ʺpospravijoʺ.

V stilu električne zunanjosti, je temu primerna tudi notranjost novega Megana E-Tech. Tako imenovani OpenR koncept povezuje digitalne 12,3-palčne merilnike in osrednji digitalni 12-palčni zaslon v celoto, ki ima obliko obrnjene črke L. Oblazinjenje in nekaj drugih delov notranjosti so narejeni iz recikliranih materialov, pri Renaultu pa pravijo, da bodo po končani življenjski dobi Megana E-Tech, le tega reciklirali v kar 95%.

Renault Megane E-Tech Electric, Foto: en.media.renaultgroup.com

Električni motor bo zagotovil Meganu E-Tech 130 konjskih moči in 250 Nm navora. Močnejša in dražja različica, bo imela na voljo 218 konjskih moči in 300 Nm navora in se pognala od 0 do 100 km/h v 7.4 sekundah, ter dosegla najvišjo hitrost 160 km/h. Kupec bo lahko izbiral med 40- ali 60-kWh baterijo, oziroma 300 ali 470 kilometri dosega. Baterije bodo imele garancijsko dobo 8 let, če pa bi njihova kapaciteta padla pod 70%, bodo le to pri Renaultu brezplačno zamenjali. Če boste uporabljali polnilnico z močjo 130 kW, boste imeli dovolj energije za 300 kilometrov dolgo pot že po 30 minutah polnjenja. Stenska polnilnica vam bo zagotovila 400 kilometrov dosega po 8 urah polnjenja. Novi Renault Megane E-Tech bo v mesecu februarju 2022 že na voljo za naročilo.

Dodatne Informacije

renault.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!