fbpx

11 resničnih situacij, s katerimi se lahko povežejo samo mame fantov

"Obstajajo deli srca, za katere človek niti ne ve, da jih ima, dokler ne začuti ljubezni do otroka." - Anne Lamott

Melissa L. Fenton in Rita Templeton, ponosni mami štirih sinov, sta odkrili, kako je videti življenje s sinovi in zakaj lahko njihovo sobivanje primerjajo z divjo vožnjo v zabaviščnem parku.

Smo posebna vrsta, me, mame fantov. To je verjetno zato, ker vzgajamo živa bitja, ki toliko stvari počnejo drugače, kot mi. Na primer lulajo stoje ali se nočejo prhati eno leto in se nato naslednje leto prhajo petkrat na dan.

Navaden dan mame fantov vključuje veliko nerazumljivega godrnjanja, telo polno modric, neurejen dom in hladilnik, ki se izprazni hitreje, kot rečete keks.

Biti mama samo fantom je kot divja vožnja v zabaviščnem parku in zadnje, kar si želite slišati, so vprašanja, kot so: “Ali so vsi vaši?” in komentarje kot so: “Ali si ne želiš hčerke?”

Ja, to je kaos, vendar nas to ne moti, saj je resničnost takšna, kot smo je vajene.

To je 11 situacij, ki se nam nenehno dogajajo.

1. Ljudem se smilimo

Vsi tisti globoki, žalostni vzdihi in spuščene čeljusti, ko jim rečem, da imam same fante, so čisto brez smisla. Obstajajo nekatera prepričanja, da je vzgoja otrok moškega spola manj zabavna. Kakšna neumnost.

2. Morda smo včasih žalostne, ker nikoli ne bomo šle nakupovati poročne obleke, ampak ob tem čutimo tudi veliko olajšanje

Res je, zamudila bom ta poseben trenutek s hčerko, ki je nimam, po drugi strani pa sem tako vesela, da mi ne bo treba iti skozi to. Če mi bodoča snaha dovoli, da grem z njo po poročno obleko, vam obljubim, da jo bom 100-odstotno podprla pri njeni izbiri.

3. Vzgajanje sinov s sodelovanjem pri gospodinjskih opravilih

Sinove bom naučila zamenjati gumo na avtomobilu ali popraviti cev na umivalniku. Naučila pa jih bom tudi, kako pripraviti pošten obrok, oprati perilo v pralnem stroju ali skopati dojenčka. Zakaj, da bodo kakovostni partnerji v svojem prihodnjem družinskem življenju.

4. Vse v našem domu je pokvarjeno ali umazano

Hiše polne fantov so neizogibno in popolnoma uničene. Ste že kdaj videli dveletnega dečka, kako grobo potiska in vleče svoj tovornjak z igračami? Kasneje enako storijo s kavčem. In vsaka stvar v našem domu, ki je daljša od 15 cm in jo je mogoče obračati, postane orožje. Razmišljam o ustanovitvi podjetja, saj se mi zdi, da bi do sedaj že lahko diplomirala iz gradbeništva.

5. V trenutku vemo, kaj zahteva šive in kaj obliže

Nimam izkušenj v zdravstvu, vendar sem prepričana, da bi lahko opravljala delo medicinske sestre. V nekaj sekundah vam lahko povem, katere poškodbe zahtevajo nujno oskrbo in s katerimi se sploh ni treba ukvarjati. In tistemu, ki je izumil lepila za usnja, obliže in vso drugo opremo za nego takšnih ali drugačnih ran, sem mu dolžna približno precej denarja.

Biti mama samo fantom je kot divja vožnja v zabaviščnem parku.

6. Kilogram govedine lahko v 15 minutah spremenimo v gurmansko jed

Lačni najstniki poskrbijo, da hrane hitro, res hitro zmanjka. Zato se zelo hitro naučite, kako pripraviti zelo zelo velike porcije. Nihče nima takšne veščine hitre priprave hrane, kot jo imajo mame fantov.

7. Nimamo pojma, kako je imeti “tiste dneve v mesecu” istočasno z našo hčerko, s katero živimo, in za to smo večno hvaležne

Same imamo čisto dovolj estrogena in PMS, zato je verjetno še dobro, da smo edine v hiši, ki imajo menstruacijo.

8. Nihče nam ne krade parfumov in losjonov

Glede na to, kako pogosto sem si sposodila mamino kozmetiko, bi morala obstajati karma. Na srečo mi , ker nimam hčere ni potrebno spraševati, kdo si je nazadnje uporabil moje dišeče karitejevo maslo ali najljubši parfum z vonjem magnolije. Razen, če enkrat štejem, da so moji fantje mislili, da je zabavno mazati kremo po sobi, ampak to je že druga zgodba.

9. Seveda se včasih vprašamo, kakšno bi bilo videti življenje s hčerkama

Prepričana sem, da si mame deklet predstavljajo, kakšno bi bilo življenje s sinovi, tako kot si ljudje na splošno predstavljajo, kakšno bi bilo njihovo življenje, če bi bile znane osebnosti ali brezdomci ali nekaj povsem drugega. Tretjič, to je povsem naravno in takšne misli imamo vsi. Ampak, da smo jasni: to še ne pomeni, da imamo svoje sinove manj radi ali da se brez hčere počutimo neizpolnjene.

10. Ne, ne želimo vzgajati “maminih sinov”, temveč močnega, neodvisnega moškega, ki bo postal dober mož in oče

Nekoga, čigar bodoča žena bo prišla in nam ga vzela, ker smo zelo, zelo, zelo utrujene. Prosim, vzemite jih, vse štiri. In ne, ne morete jih vrniti. Se vidimo, ko pridejo vnuki!

Ne, ne želimo vzgajati “maminih sinov”, temveč močnega, neodvisnega moškega, ki bo postal dober mož in oče.

11. Dramo lahko za trenutek ublažimo

Ljudje nam pogosto rečejo, da smo srečne, ker “fantje niso dramatični”, kar sploh ni res. Ampak dobra stvar pri moških dramah je, da jih je enostavneje ublažiti. Fantje bodo opustili vse argumente, pripombe in prepire, takoj, ko jim pokažete krožnik s hrano ali daljinski upravljalnik. Da, to se morda sliši preveč preprosto, vendar je res.

In zaradi tega jih imamo radi. Ljubimo svoje fante in vse, kar njihova vzgoja prinese s seboj. To ne pomeni, da ne potrebujemo malce ženskega časa, zato si ne mislite, da samo zato, ker živimo “na igrišču” nas ženska družba ne zanima.

Če imate prijateljico, ki ima samo sinove, jo povabite, da naredi nekaj povsem ženstvenega, polepšajte ji dan s šopkom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!