Jaguar F-Type Heritage 60 Edition: britanska tradicija

Foto Jaguar
Zadnjič posodobljeno: :

Jaguar bo leta 2021 zaznamoval 60. obletnico športnega modela avtomobila E-Type. V ta name predstavlja posebno različico današnjega ekvivalenta: F-Type Heritage 60 Edition.

F-Type Heritage 60 Edition bo na voljo v zbirateljskih 60 primerkih po vsem svetu. Vsakega bodo ročno dodelali “strokovnjaki za personalizacijo” SV Bespoke podjetja Jaguar Land Rover, pri čemer bodo na voljo tako kupeji in kabrioleti.

Osnova 60 Edition temelji na modelu F-Type R, ki ima pogon na vsa kolesa in 5,0-litrski V8 motor s 567 konjskimi močmi. Izstopajoča zunanja sprememba je uporaba tradicionalnega laka Sherwood Green, odtenka, ki ga Jaguar uporablja kot prvotno barvno paleto modela E-Type, barva pa ni bila na voljo že vse od 60. let prejšnjega stoletja.

Foto: Jaguar

Nadaljnji zunanji popravki vključujejo sijajno črne in kromirane poudarke, ki jih navdihuje tradicija, diamantno zaobljena in kovana 20-palčna sijajna črna lita platišča in črne zavorne čeljusti.

Na voljo je tudi več popravkov in dodelav kabine, vključno z novo usnjeno oblazinjeno oblogo, sestavljeno iz dvobarvnega usnja Caraway in Ebony Windsor. Nasloni za glavo imajo reliefne logotipe E-Type 60. Spremembe ne segajo dlje od vizualnih, zato je mehansko enak standardnemu F-Type R, posodobljenemu leta 2019. Njegova zmožnost pospeševanja od 0 do 100 km/h naj bi znašala le 3,5 sekunde.

Vsak model bo izdelan v tovarni Jaguar Land Rover’s Castle Bromwich, nato pa ga bodo dokončal pri XV Bespoke Jaguar Special Vehicle Operations v Warwickshiru. Cena je 122.500 funtov, kar je znatno več kot 97.315 funtov za kupe F-Type R (seveda govorimo o osnovni ceni).

Poleg tega bo Jaguarjeva klasična operacija izdelala šest ujemajočih se parov obnovljenih 3,8-litrskih modelov E-type. Slednji temeljijo na originalnih prototipih avtomobilov – z napisnimi tablicami 77RW in 9600HP – vključno s tistim, ki so ga vozili od Coventryja do Ženeve, da bi ga lansirali na avtomobilskem salonu v Švici leta 1961. To pa je pravi stik s tradicijo!

Foto: Jaguar
Foto: Jaguar

Dodatne Informacije

jaguar.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najbolj zanesljivi novi avtomobili leta 2020