Meissen x adidas ZX8000: adidas je predstavil superge iz porcelana

Zadnjič posodobljeno: :

Porcelan očitno ni namenjen samo jedilnim setom in skodelicam. Verjeli ali ne, ta material lahko uporabimo tudi pri izdelavi superg.

Športna znamka adidas in nemški proizvajalec porcelana Meissen sta namreč pred kratkim razvila model ZX8000, ki je ročno poslikan usnjen porcelanski tekaški copat. Njegov dizajn je navdihnila znamenita vaza Meissen Crater iz leta 1856, ki je znana po veliki količini barv, vzorcev in motivov.

Meissen x adidas

“Porcelanska superga” je del adidasove serije A-ZX, ki jo sestavljajo nove različice tekaškega modela ZX8000, na kateri so delali umetniki, oblikovalci in drugi kreativci. Model, ustvarjen v sodelovanju z Meissenom, je še posebej zapleten. Na sebi ima koščke pravega porcelana, ki so prišiti na jezik in zadnji del superge.

Meissen x adidas

Meissen x Adidas ZX8000 vsebuje 15 elementov iz Meissenove vaze, vključno s cvetličnimi vzorci in motivi zmajev. Vsakega od teh elementov so naslikali štirje umetniki iz podjetja Meissen, vendar so celo takšni mojstri na motivih delali šest mesecev.

Ta dragi model tekaških copat seveda v resnici ni namenjen teku. Gre za zbirateljski kos, zato je trenutno na dražbi. Strokovnjaki ocenjujejo, da bi lahko porcelanske superge adidas dosegle ceno enega milijona dolarjev.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
“Bubble” prstani: pisani prstani iz 90. let prejšnjega stoletja so absolutni hit!