Fjällräven 1974 Expedition: izjemno tople in lahke jakne

Fjällräven predstavlja nekaj novih modelov zimskih jaken, za katere so navdih črpali prav v svoji bogati ekspedicijski zgodovini.

V zgodnjih 70. letih prejšnjega stoletja je ustanovitelj Fjällrävena, Åke Nordin, preživel mrzlo in neprespano noč na kampiranju v švedskih gorah, kar ga je spodbudilo, da je oblikoval jakno, v kateri nihče ne bil premražen. To je na koncu pripeljalo do jakne podjetja, ki je spremenila pokrajino tovrstnih izdelkov in je klasika že od leta 1974. Približno 46 let kasneje, švedska blagovna znamka oblačil razkriva novo ponudbo lahkih zimskih jaken, ki je bila navdihnjena z lastnostmi originalne jakne Fjallraven Expedition.

Sodobna interpretacija jakne, ki so jo poimenovali 1974 Expedition Series, sestavljajo štirje novi modeli: jakna Expedition Long Down, jakna Expedition Pack Down, pulover Expedition Latt in jopič Expedition Pack. Vsakega od teh štirih modelov vodijo enaka načela kot njihovo predhodnico in navdih iz leta 1974. So izjemno lahki in izredno topli, z lupinami in oblogami iz 100-odstotno recikliranega poliamida, polnjeni pa so z visokokakovostnim etično pridobljenim gosjim puhom. Jakni Parka in Pack Down se ponašata tudi z nastavljivimi kapucami, okrašenimi z belimi usnjenimi in rumenimi vrvicami pri kapuci – vpadljivo ter hkrati naklonjeno originalni zasnovi jakne Fjällräven. Cena za jakne Fjällräven 1974 Expedition Series se začne pri 200 evrih za Expedition Latt Hoodie in doseže 600 evrov za Expedition Long Down Parka.

Dodatne Informacije

fjallraven.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!