fbpx

11 znakov, da si inteligentnejši, kot misliš

Skromnost je lepa čednost. Širokoustneži po navadi sploh niso tako izjemni, kot razglašajo. Vendar pa se skromnim ljudem pogosto zgodi, da na trenutke močno dvomijo vase. Tu si lahko prebereš seznam 11 znakov, da si veliko inteligentnejši, kot misliš.

Tu si lahko prebereš seznam 11 znakov, da si veliko inteligentnejši, kot misliš.

Imaš dobro koncentracijo.

Če te zunanji dražljaji ne zmotijo zlahka, je to zagotovo eden izmed znakov ostrega uma.

Zelo pametni ljudje imajo pogosto visoko sposobnost ohranjanja pozornosti
Zelo pametni ljudje imajo pogosto visoko sposobnost ohranjanja pozornosti

Si nočna ptica.

Študija leta 2009 je pokazala, da obstaja korelacija med višino inteligenčnega kvocienta (IQ) in spalnimi navadami. Mladostniki, ki so hodili spat pozneje, so dosegali višje rezultate na inteligentnostih testih.

Si prilagodljiv.

Pametni posamezniki so zelo prilagodljivi na različna okolja. Hitro se priučijo drugačnih vzorcev vedenja, predvsem pa je pomembno, da posameznik potrebo po prilagoditvi sploh prepozna.

Zavedaš se, da še veliko ne znaš.

Najbolj briljantni ljudje se zelo močno zavedajo, koliko sploh še ne znajo in ne razumejo.

Pametni posamezniki so skromnejši.
Pametni posamezniki so skromnejši.

Si zelo radoveden.

Radovednost je gonilo vsakršnega raziskovanja in kumuliranja znanja te piljenja veščin.

Si odprt do drugačnosti.

Odprtost do drugačnost spodbudi posameznika, da zna razmišljati zunaj svojega okvirja ter da je zmožen na določen problem pogledati iz različnih zornih kotov.

Rad si sam.

Čeprav to ni nujno vedno res, pa se opaža trend, da imajo zelo inteligentni posamezniki pogosto potrebo po tem, da so sami.

Imaš močno inhibicijo.

Posamezniki z močno inhibicijo, torej močno voljo, da se odpovejo zadovoljevanju trenutnih želja z namenom dosege bolj pomembnega cilja, dosegajo boljše rezultate na testih, ki merijo inteligentnost.

Imaš smisel za humor.

Smisel za humor je kompleksna sposobnost. Zahteva možnost preskoka po oddaljenih asociacijah, razumevanja širše perspektive in pogosto pretvorbo družbeno nezaželenih tematik v družbeno sprejemljivo obliko. Za to je potrebna velika mera inteligentnosti.

Si občutljiv.

Kaj je inteligentnost v resnici med raziskovalci in strokovnjaki še zdaleč ni poenoteno. Obstaja več definicij inteligentnosti, marsikdo pa se nagiba k temu, da je celo več vrst inteligentnosti. Ena izmed uveljavljenih je na primer čustvena inteligenca, ki opredeljuje, kako zelo smo pozorni na svoje in tuje občutke.

Lahko povežeš navidezno zelo različne koncepte.

Znak visoke inteligentnosti je, da si sposoben povezati navidezno nepovezane koncepte in stvari med sabo. Vidiš širši vzorec in lahko tvoriš oddaljene asociacije.

Zelo inteligentni ljudje znajo povezati oddaljene koncepte
Zelo inteligentni ljudje znajo povezati oddaljene koncepte

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!