12 trikov za oblačenje, zaradi katerih boste videti vitkejši

Foto: Envato

Še vedno trdimo, da je vsako telo lepo, a dobra izbira oblačil lahko vedno nekoliko dvigne našo samozavest. Nekaj majhnih sprememb pri izbiri oblačila lahko naredi veliko!

Trikov z oblačili ne obravnavamo le kot optične iluzije, ampak tudi kot zabavno in praktično modno orodje. Z malo ustvarjalnosti in nekaj triki je mogoče ustvariti harmonične razsežnosti vašega telesa. Vsako telo ima svoje prednosti in slabosti, vendar pa ni slabo poznati nekaj trikov, ki vam bodo v pomoč pri optični iluziji. Za vsako postavo se najde pravo oblačilo, ki poudari lepoto telesa in prikrije pomanjkljivosti.

1. Puslužujte se temnih barv, da zmanjšate večje dele telesa

Če želite, da je določen dela telesa manj poudarjen, so temne barve prava izbira. Vendar te delujejo le, če jih kombinirate s svetlo barvo. V kolikor želite vizualno zožati prsni del, nosite črni top z belimi hlačami. Svetlih in živih barv se izogibajte na predelih, ki jih želite skriti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jada Sezer 🧿 (@jadasezer)

2. Navpične črte vas naredijo ožje

Pokončne črte na oblačilih vas vizualno naredijo vitkejše. Priporočljivo je, da so črte tanjše in z najmanjšo možno razdaljo med njimi. Dober namig za širše boke je, da nosite hlače in krila s široko pokončno črto na bokih.

3. Vodoravne linije bodo izpostavile želeni del telesa

Verjetno ste že stokrat slišali, da se morate izogibati vodoravnim linijam, ker vas bodo razširile. Kljub temu obstaja način, da jih nosite tako, da laskajo vašemu telesu. Uporabite jih tako, da ustvarijo ravnovesje na telesu. Na primer, če imate majhne prsi, jih povečajte z vodoravnimi linijami na oblačilih. Z njimi lahko tudi poudarite svoje obline.

4. Barvni blok ustvarja iluzijo popolnoma drugačne oblike telesa

To je trend, ki je nastal v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in je dober način za ustvarjanje optičnih iluzij v modi. Trik je v tem, da nosite strateško urejene žive in kontrastne barve ter geometrijske vzorce, ki lahko spremenijo videz vaše postave. Izberite obleke s temnimi deli, geometrijskimi oblikami in kontrastnimi barvami.

5. Asimetrični kroji odlično pokrivajo trebuh

Zaradi diagonalnih rezov naš pogled dolgo potuje od ene točke do druge, zato so asimetrični kroji odlični, če želite videti vitkejše, saj le ti podaljšajo postavo. V kolikor želite zmanjšati trebuh, boste s takšnimi oblačili videti ožje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Candice Huffine (@candicehuffine)

6. Zaradi vodoravnih linij boste videti tanjši

To se sliši sicer sporno, saj naj bi vodoravne črte postavo naredile močnejšo. Vendar, če jih kombinirate, je vaš strah odveč. V kolikor boste na spodnjem ali zgornjem delu nosili nekaj vodoravnega, vas bo to naredilo vitkejše. Zakaj? Namreč dlje, ko pogled potuje do vodoravnih črt, daljša se zdi silhueta telesa. Lahko nosite krila ali tope, ki preusmerijo pozornornost.

7. Podaljšajte noge z visokim pasom

Hlače ali krilo z visokim pasom jasno loči trup od spodnjega dela telesa. Če ste nižje postave, boste na ta način noge “podaljšale” in popolnoma vizualno spremenile vaše telesne proporce. Zato nosite hlače, krila, kratke hlače, ki imajo čim višji pas.

8. Nosite oblačila z V izrezom

Ženske, ki želijo, da so prsi videti manjše, lahko z V izrezom naredijo čudeže. Z njim pa se spremeni tudi celotno obliko postave. Tudi če je izrez globok, mora dajati vtis diskretnosti.

9. Ustvarite optično iluzijo z velikimi vzorci

Z vzorci lahko povečate en del telesa in zmanjšate drugega. Večji kot je vzorec, večji povdarek bo na telesu, kjer ga nosite. Zato velike vzorce nosite na manj razvitih delih vašega telesa, da ustvarite ravnovesje. Za nasprotni učinek nosite manjše vzorce, saj boste tako videti vitkejše.

10. Uporabite barve in kroje, da zožite pas

Ne glede na to, kako širok je vaš pas, vedno obstajajo načini, kako lahko ta izgleda ožje. Za oblikovanje pasu nosite kontrastne barve na pravih mestih. Detalji naj bodo vedno v področju pasu. Zadnja leta so priljubljeni pasovi, zato jih kombinirajte tako na obleke, puloverje, plašče, saj tako poudarite svojo silhueto. Drugi način pa je, da pozornost iz pasu preusmerite drugam. To lahko naredite s svetlim nakitom, šalom ali torbico.

11. Če je vaš trup manjši, nosite daljše tope

Če je vaš trup manjši, nosite daljše bluze, majice in ostale zgornje dele oblačil. Pri takšnem načinu nošenja samodejno ustvarite linijo, ki telo razdeli na pol. V kolikor imate majhen trup, lahko zaradi kratke majice ali visokih hlač izgledate manjše in širše. Zato se raje poslužujte majic, ki so daljše.

12. Preusmerite pozornost na del, ki vam je všeč

Največji modni trik ni skrivanje pomanjkljivosti, temveč poudarjanje najlepšega dela telesa. Če imate lepe prsi, nosite majice, ki to poudarij. Če imate dolge noge, jih razkrijte. S tem preusmerite pozornost in morda skrijete kakšno drugo pomanjkljivost. Predvsem pa bodite samozavestne in se držite pokončno. Namreč sključena postava deluje starikavo, nesamozavestno in nasploh odbijajoče, zato se potrudite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!