fbpx

14 pozitivnih afirmacij za razumevanje in sprejemanje ljudi, s katerimi se ne strinjate

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Dandanes živimo v času velikih nesoglasij, ki povzročajo globoke spore med narodi, skupinami, skupnostmi, seveda pa tudi med družinskimi člani, partnerji in prijatelji.

Ne glede na to ali se ne strinjate glede politike, starševstva, prehrane ali vere je najbolje, da enostavno ne razpravljate o teh temah, saj imamo vsi svoja stališča. V teh težkih časih je bolj pomembno, da na življenje gledamo s hvaležnostjo in spoštovanjem. Raznolikost življenja nam daje priložnost, da se učimo spoznavati sebe in druge. Namesto da ste jezni in zamerljivi do ljudi, ki na svet gledajo drugače, začnite druge dojemati z več radovednosti, sočutja in ljubezni.

O drugih se lahko veliko naučimo, če te ljudi poslušamo in morebitnih kritik ne jemljemo osebno. Ko drugi povedo več o sebi, jih imamo priložnost spoznati in sprejeti takšne kot so. Resnica je, da smo kljub velikim razlikam pod kožo še vedno vsi enaki.

Nesoglasja so del človeške narave, toda umik od tistih, ki mislijo drugače pa ustvarja razdaljo med nami, zaradi katere pride le še do večjih nesoglasij. Ta dejanja imajo psihološki učinek na človeštvo. Odlično orodje za večje sočutje je uporaba afirmacij, to so močne besede, ki nam pomagajo, da se osredotočimo na resnico, ljubezen in prijaznost.

Foto: Unsplash

Kaj je afirmacija?

Afirmacija je karkoli, kar rečemo ali mislimo. Če govorimo le negativno in tako tudi mislimo, sami ustvarimo slabe razmere in obratno. Močna afirmacija je lahko uravnava pozitivno ali negativno, odvisno od naše želje. Oblikovana mora biti v sedanjiku, saj je sedanji trenutek edini trenutek, ki ga imamo. Ko afirmacijo izgovarjamo, jo poskušamo začutiti v svojem telesu in jo s tem še bolj okrepiti. Občutimo jo, kot da je resnična že v tem trenutku.

Naslednjič, ko se z nekom ne strinjate, poskusite v mislih ponoviti eno od teh afirmacij, ki vam bodo pomagale, da jo boste razumeli in se dvignili nad vsako dramo. Afirmacijo ponovite vsaj 3-krat.

1. Vsaka situacija je priložnost, da izberem ljubezen pred strahom.

2. Ko govorim svojo resnico, drugim dovolim, da storijo enako.

3. Zavezujem se, da bom ostal odprt.

4. Prepričan sem v prepričanja, ki delujejo zame.

5. Sodbo zamenjam z radovednostjo.

6. Moje srce nikoli ne laže. Zaupam vsemu.

7. Dovolim si, da sem samo to, kar sem, namesto da bi bil takšen, kot mislim, da bi moral biti.

8. Odmaknem se od vseh motečih situacij in jih obkrožim z ljubeznijo.

9. Domino učinek prijaznosti se bo pojavil na vseh področjih mojega življenja.

10. Ljubezen vidim v drugih in aktiviram ljubezen v sebi.

11. Lahko se učim od drugih in oni se lahko učijo od mene.

12. Mir je izbira, ki jo sprejemam vsak dan.

13. Moja prepričanja me ne definirajo. Pripravljen sem videti stališča drugih brez presoje.

14. Z ljubeznijo dopuščam drugim, da so to, kar so.

Foto: Unsplash

Zafirmacijami se lahko naučite postati strpnejši in to ni samo odlično za vas same, ampak tudi pomaga prinesti več sočutja in miru v svet. Nobenega razloga ni, da bi naša prepričanja povzročila nesoglasja, saj si na koncu vsi želimo isto: da nas vidijo, slišijo in spoštujejo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!