fbpx

6 nasvetov, kako nekoga povabiti na prvi zmenek

Foto: Envato

Narediti prvi korak za nikogar ni lahko. Vendar pa nikoli ne boste izvedeli, če ste tudi vi všeč vaši simpatiji, če ne poskusite. Sledi 6 nasvetov, kako nekoga povabiti na prvi zmenek.

1. Preden izrečete vprašanje, se o osebi pozanimajte

V vsako situacijo je najbolje vstopiti dobro pripravljen in enako velja tudi, ko nekoga vabite na zmenek. Da bi se izognili nepotrebnemu nelagodju, se je dobro najprej pozanimati, če je oseba samska. To je najlažje izvedeti, če imata skupne prijatelje ali sodelavce. Prav tako je prijatelje vedno dobro vprašati za mnenje glede interesa vaše simpatije, vendar pa njihovih besede ne jemljite za svete – marsikdo je namreč sramežljiv in zanimanja za vas ne bo jasno pokazal, tudi če ga občuti.

Najprej se prepričajte, če je vaša simpatija sploh na voljo Foto: Marcus Wallis / Unsplash

2. Izogibajte se besedi zmenek

Beseda zmenek za marsikoga pomeni pritisk in mu prikliče nelagodje. Svetujemo, da izbranca namesto tega povabite na kavo ali kosilo, ali pa med pogovorom preprosto omenite: “V najinih pogovorih res uživam in bi rada izvedela več o tebi. Imaš jutri kaj časa?”

3. Bodite odločni, a ne agresivni

Samozavest je izjemno privlačna. Razumljivo je, da ste živčni, vendar poskušajte dajati vtis sproščenosti in zaupanja vase. Hkrati pa bodite pozorni, da vaš pristop in besede ne izpadejo agresivno. Ne smete pozabiti poslušati in pustiti, da pogovor teče karseda naravno.

Nič ni tako privlačno kot samozavest Foto: Moose Photos / Pexels

4. Bodite jasni

Da, besedi zmenek se je najbolje izogniti. Vendar pa morate svojemu izbrancu vseeno dati znak, da nimate želje le po prijateljstvu. To najlažje storite z nasmehom in malo flirtanja. Prav tako poskrbite, da bo jasno, da si želite druženja v dvoje in ne v družbi vajinih prijateljev.

5. To naredite na samem

Če na zmenek nekoga povabite pred skupino sodelavcev ali skupnih prijateljev, ga lahko s tem spravite v neprijetno situacijo, vam pa je lahko nerodno, če vas zavrne. Ne pozabite: v zavrnitvi ni nič sramotnega, vendar pa jo je veliko lažje sprejeti na samem kot pred ljudmi. Najbolje je, da najdete trenutek, ko sta s simpatijo sama, ali pa mu preprosto rečete, da mu morate nekaj povedati in se skupaj sprehoditi nekam, kjer boste povabilo lahko izrekli brez občinstva.

Prvi korak je najbolje narediti na samem Foto: Marcus Wallis / Pexels

6. Ne izlijte iz sebe vseh čustev

Marsikdo se zaljubi zelo hitro in je prehitro prepričan, da je našel izbranca svojega srca. S tem ni načeloma nič narobe, vendar pa bodite pazljivi, saj prehitro izlivanje čustev marsikoga lahko prestraši. Še enkrat: dajajte vtis sproščenosti in dobre volje. Če opazite, da vaša simpatija okleva, se je najbolje nasmehniti in reči: “Če ne, pa tudi nobenega problema,” ali kaj podobnega. Tako ravnanje je najboljše sploh v primeru, če sta sodelavca oz. prijatelja, saj se boste tako izognili nelagodju, ko se naslednjič vidita.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!