15. oktober je dan zdravih dojk

15. oktober 2015
Zadnjič posodobljeno: :

Rožnati oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V tem duhu nikakor ne gre zanemariti, da je 15. oktober dan zdravih dojk, kjer nas želijo opomniti na zdrav življenjski slog, na vzdrževanje telesne teže in vsakodnevno telesno dejavnosti. Še zmeraj se namreč premalo zavedamo, da smo sami odgovorni za svoje zdravje in da je za vse ljudi, kot tudi bolnike z rakom, ustrezna prehrana in telesna vadba nepogrešljiv del njihovega ohranjanja zdravja.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Ljubljana, Novo mesto, Slovenska Bistrica

Organizator

Europa Donna

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

brezplačno

V Sloveniji vsako leto za rakom zboli več kot 1200 žensk in do deset moških. Rak dojk je lahko visoko ozdravljiv, če je seveda odkrit dovolj zgodaj. Zato je zelo pomembno, da bolezen odkrijemo pravočasno ter se tako pripravimo na učinkovito in vsaki bolnici prilagojeno zdravljenje.
Europa Donna vsako leto pripravi številne aktivnosti, s katerimi želi počastiti rožnati oktober, ozaveščati širšo javnost o raku dojk in opozoriti na pomen zdravega življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

PREBERITE ŠE: Zakaj je sedenje novo kajenje?

Tako se slovenska Europa Donna pridružuje tudi aktivnostim ob 15. oktobru – dnevu zdravih dojk. Letos se bodo članice Europa Donne na dan zdravih dojk zbrale ob 10.30 v Ljubljani (Cankarjeva ulica), Novem mestu (Glavni trg pred Rotovžem) in Slovenski Bistrici (grajsko dvorišče na Gradu) ter zaplesale v družbi plesalcev in osnovnošolcev. Z vklopom v živo na Valu 202, kjer bodo ob 11. uri zavrteli pesem Lep je dan pevke Anje Rupel, bo ples potekal istočasno na vseh lokacijah. Tudi mi smo vabljeni, da ob dnevu zdravih dojk zaplešemo za zdravje!

Dodatne Informacije

Več informacij:
europadonna-zdruzenje.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
11 živil, ki se jim morate izogibati, če želite imeti gladko kožo brez gub