fbpx

18 zemljevidov, ki prikazujejo, katere okusne jedi ponuja vsaka država na svetu

18 zemljevidov, ki prikazujejo, katere okusne jedi ponuja vsaka država na svetu

Ko potujete po svetu, je verjetno ena izmed najboljših stvari, s katerimi se srečate, hrana. Drznemo si reči, da vsi vedo, da morate v Italiji pokusiti pico, na Japonskem suši ali na Balkanu burek. Veste morda, kaj jesti v kulinarično manj znanih državah sveta?

Priložnost za pokušanje novih in nenavadnih okusov v deželah sveta je zagotovo najbolj razburljiv del potovanja. Za kulinarično najbolj znane države je po navadi že znano, kaj moramo jesti, vendar obstaja tudi veliko držav, ki se lahko pohvalijo z zelo kakovostno in okusno hrano, a jih ne poznamo.

Z namenom, da bi vam težko nalogo iskanja okusnih jedi, ki jih ponujajo države, olajšali, so pri TasteAtlas pripravili 18 zemljevidov, ki prikazujejo najboljšo hrano, ki velja za vsako državo sveta posebej.

Poleg splošnega pregleda, kakšno hrano lahko jemo v državah po celinah, so pripravili tudi zemljevide, ki prikazujejo, kaj lahko jemo v bivši Jugoslaviji, katere testenine v Italiji so najboljše, kje okušati najboljši sir v Franciji in klobase v Španiji. Na zemljevidih, ki si jih lahko ogledate v galeriji slik, lahko vidite različne znane in manj znane dobrote iz držav, ki niso v središču pozornosti, ko je govora o okusni hrani.

Če vas zanima, katero hrano ponuja točno določen del planeta Zemlje, pa se lahko premikate po mapi na njihovi spletni strani.

Galerija slik – Zemljevidi hrane

Dodatne Informacije

Več informacij:
tasteatlas.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!