fbpx

#246 – CITY MAGAZINE

Zajadrali smo v novo leto (celo v novo desetletje) … in v nove novoletne zaobljube. Obljubili smo si, da bomo shujšali, več telovadili, da bomo prijaznejši, da bomo dokončali vse odprte projekte, ki so ostali od lanskega leta, itd. In če smo iskreni, nas večina tega ne bo izpolnila: hitro smo prezasedeni, odločimo se, da nam vse skupaj krade preveč časa, ali pa se sprašujemo, kaj za vraga smo razmišljali, ko smo se odločili, da se v novem letu naučimo igrati trobento … Bla, bla, bla!

Namesto da vam dajem nore ideje, kaj vse lahko počnete v novem letu, naj vas raje opogumim za nekaj precej preprostega, nekaj, kar je povsem izvedljivo. Pripravljeni? Prvič: lepo ravnajte z našim okoljem. Ne mečite smeti skozi avtomobilska okna, reciklirajte, ne »zbirajte« plastike, ne uničujte naravnih rezervatov … Drugič: bodite dober zgled! Pokažite svojim otrokom, vrstnikom, kako biti odgovoren, zakaj je treba spoštovati druge ljudi, naravo, vesolje. Pokažite jim, da je treba biti prijazen, naučite jih pozdravljati in deliti svoje znanje. Tretjič: pomagajte izboljšati svet za jutri. Pridružite se kateri izmed iniciativ, pojdite na srečanja, prostovoljno očistite svojo okolico, pomagajte pri gradnji, popravilu ali vzdrževanju kakšne kulturne ali naravne znamenitosti …

Precej preprosto je in morda se sliši klišejsko, a resnično moramo začeti pri sebi! Samo tako bomo prihodnjo generacijo naučili spoštovanja, ki ga potrebujemo tako ljudje med sabo kot planet Zemlja. Poskušajte, znova in znova in znova.

Lucija Marko,
urednica

Instagram: lucymarko
E: lucija.marko@citymagazine.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!