fbpx

#247 – CITY MAGAZINE

V teh dneh, ko se Slovenija, ko se svet bojuje s koronavirusom, je težko ostati na distanci. Pa ne socialni, ta je nujno potrebna, a več o tem v nadaljevanju.

Na mnenjski distanci, se distancirati od situacije, biti tiho, »furati« dalje to, kar počneš, biti brezbrižen in si misliti, da je dovolj virov in informacij tam zunaj in da ti nimaš več kaj dodati. No, ni res. Čeprav naš medij v osnovi ni namenjen poročanju o tovrstnih temah, je pa kljub temu odgovoren, da ponudi svojim bralcem čim več koristnih informacij v času epidemije! Ne, ne bomo zganjali panike, ne, ne bomo vas strašili, bomo pa iz popolnoma verodostojnih virov na našem spletišču (citymagazine.si) še vedno objavljali vse, kar bi morali vedeti o tem zahrbtnem virusu, ki več kot očitno ni »navadna gripa«.

Moja, vaša naloga v teh dneh je, da zaščitite sebe in svoje najdražje in da ste, lepo prosim, družbeno odgovorni! Zdaj ni čas, da nadvlada vaš ego, da vam »dol visi« … Zdaj je čas, da stopimo skupaj in upoštevamo socialno distanco! To pomeni, da se v družbo odpravljamo le, ko moramo po najnujnejše, in tudi to samo takrat, ko smo ZDRAVI! Pomislite na vse, ki bi jih lahko ta bolezen prizadela do te mere, da bi končali na intenzivni negi in v najhujšem primeru izgubili življenje! Dragi moji, to ni več hec! Čeprav je prav, da ohranjamo trezno glavo in se v teh dneh ne pozabimo smejati, je prav tudi, da ukrepamo; ne samo tisti, ki so na odgovornih položajih, ampak vsak posameznik! Le tako bomo zajezili širjenje virusa. Vem, da sama ne sedim na kakšnem pomembnem stolčku, s katerega gledam na državljane in jim dajem navodila, a vseeno sem del naše celote in čutim dolžnost, da ravnam po pravilih in da druge spodbujam, naj počnejo enako!

Hvala, da bomo skupaj pomagali ustaviti virus! Ostanite zdravi, pazite nase, na svoje najdražje in na vse sodržavljane!

Lucija Marko,
urednica

Instagram: lucymarko
E: lucija.marko@citymagazine.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!