fbpx

25 let britanske mode

Vsako sezono modni oblikovalci predstavijo svoje kolekcije profesionalnemu občinstvu, ki ga sestavljajo novinarji in modni strokovnjaki, ki obiščejo London in modne prestolnice drugje po svetu. Vse modne oblikovalce gostijo pod posebnimi šotori v Muzeju naravne zgodovine in na drugih izbranih lokacijah po Londonu. ...

Vsako sezono modni oblikovalci predstavijo svoje kolekcije profesionalnemu občinstvu, ki ga sestavljajo novinarji in modni strokovnjaki, ki obiščejo London in modne prestolnice drugje po svetu. Vse modne oblikovalce gostijo pod posebnimi šotori v Muzeju naravne zgodovine in na drugih izbranih lokacijah po Londonu. Svoje kolekcije za jesen in zimo 2009/10 bodo predstavili svetovno znani oblikovalci in tisti, ki to šele postajajo. Teden mode bo že šestič zapovrstjo otvoril Paul Costelloe, ki svoje kolekcije predstavlja v Londonu že 15 let. Njegove kreacije izstopajo zaradi uporabe nepričakovanih materialov, unikatnosti, kakovostnega krojenja in skritih detajlov. Za jesensko-zimsko kolekcijo je iskal navdih v vsakdanji eleganci. Vivienne Westwood bo predstavljala svojo znamko Red Label. Njene kreacije so vedno vznemirljive in drugačne ter vedno prijazne do ljudi in okolja. Tokrat je navdih poiskala v kulturi: klasični glasbi, knjigah in slikah. Ann Sofie Back je na Londonskem tednu mode prisotna od leta 2005, njena oblačila pa so zmes sofisticiranosti in humorja. Stari znanec londonskih modnih pist, John Smith, za svoja oblačila pravi, da so mešanica klasike, ki pa je čudovito narejena in vedno nepričakovana. Pri delu ga navdihuje vsakdanje življenje. Pri House of Holland so za pomladno-poletno kolekcijo pripravili oblačila za lahkotne poletne dni z delikatnimi plastmi, cvetočimi rožami, šifonom in organzo, z nekaj jeansa in kovinskimi zadrgami. Le kaj bodo pripravili za njihovo tretjo samostojno revijo? Poleg naštetih bodo svoje kolekcije poslali na ogled še Issa, Twenty8Twelve, Nasir Mazhar, Christopher Kane, John Rocha in drugi. Poleg predstavitev kolekcij bo sočasno potekala še razstava oblačil in dodatkov, na kateri sodeluje okoli 200 mladih talentov.

www.londonfashionweek.co.uk, od 20. do 25. februarja

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.