fbpx

3 destinacije, kjer boš pozimi takoj skočil v poletje

Poleg uživanja na plaži si moraš nujno privoščiti še obisk Amazonije.

Te sonček te dni prijetno razveseljuje in sanjaš o poletju? Potem imamo zate 3 popolne destinacije, s katerimi boš pozimi takoj skoči v poletje.

Do prvega poletnega dne nas na severni polobli čakajo še slabi štirje meseci, sonček, ki v teh dneh prijetno greje, pa v nas vzbuja željo po poletju, plaži, morju, soncu, brezskrbnosti in lahkotnih oblačilih.

Če ne morete počakati do začetka poletja, smo zate izbrali 3 destinacije, s katerimi boš takoj skočil v poletje. Poleg tega, da je na južni polobli sonce že visoko na nebu, je ta polna krajev,  ki imajo toliko kulturnih in naravnih bogastev, da jih moraš, če se le da, obiskati vsaj enkrat v življenju.

Avstralija

Za najmanjšo celino na svetu si boš moral vzeti vsaj mesec dni – za prvi vtis je dovolj, da jo ‘razkosaš’ na dva dela, in sicer si moraš ogledati divjino v osrednji in zahodni Avstraliji ter mestno življenje, za katerega se odloči skoraj vsak turist ob prvem obisku.

Za obisk Avstralije si vzemi mesec dni.
Za obisk Avstralije si vzemi mesec dni.

V divjini boš tako lahko videl posebne živali in svojevrstno rastlinstvo, ki ga težko najdeš kjerkoli drugje, zato ti priporočamo, da se odpraviš na roadtrip.

Če bi raje poležaval na plaži in užival v sončnih žarki, ti priporočamo obisk jugovzhodne obaleMelbourna seveda ne smeš zgrešiti, saj se mesto ponaša z več kot 100 plažami, o katerih ni potrebno posebej govoriti.

Avstralija je dežela, kjer je stičišče med divijno in modernostjo.
Avstralija je dežela, kjer je stičišče med divijno in modernostjo.

Za vstop v Avstralijo naj bi potreboval vizo in zavarovanje, ker so cene zdravstvene oskrbe zelo visoke. Najprimernejši čas za obisk je od decembra do sredine marca. Pohiti, saj bo tam že počasi nastopila jesen.

Argentina

Argentina, dežela z neverjetno lepo naravo, je vredna obiska – tam boš našel ledenike, jezera in slapove, pa tudi puščave.

Argentina je kraj, kjer boš našel vser, kar ti srce želi.
Argentina je kraj, kjer boš našel vser, kar ti srce želi.

Argentina se razprostira čez štiri pasove – na jugu boš tako v februarskem času užival v 15, na severu v 30 stopinjah. Če misliš obiskati državo vzdolž in poprek, potem pripravi sezonska oblačila, ker boš doživel hude vremenske prehode od mrzlega jesenskega do vročega puščavskega vremena.

Če si boš vzel več časa za raziskovanje Argentine, ti svetujemo, da si poleg vročih plaž ogledaš še gorovje Andi, največji ledenik na svetu Perito Moreno, mogočne slapove Iguazu in jezero Uyuni.

Plaža, ki jo morašn nujno obiskati, je Mar Del Plata – je najživahnejša plaža v Argentini in ponuja vse tisto, kar ponuja tipično letovišče. Poleg uživanja v soncu je veliko drugih aktivnostih, zaradi katerih boš na plaži ostal do poznih ur – čez dan lahko uživaš v vodnih športnih in zabavah na prostem, s katerimi nadaljuješ pozno v noč v barih in klubih.

Če imaš raje mir ali pa si omejen s finančnimi sredstvi, je zate primernejša Miramar. Cene so razumljive, okolica je lepa, plaže so mirne, kraj je tudi priljubljen med kolesarji.

Mar Del Plata
Mar Del Plata

Za vstop v Argentino naj ne bi potreboval vize, priskrbeti pa si moraš zavarovanje, ker so cene zdravstvene oskrbe zelo visoke. Najprimernejše je, da se odpraviš v Argentino med decembrom in sredino marca.

Galapaški otoki

Galapaški otoki se nahajajo v bližini Ekvatorja in je tekom leta tam stabilno toplo vreme. Od decembra do maja je mogoče občasno videti nekaj rahlih padavin, zato je kraj popoln za tiste, ki imajo radi križarjenje, potapljanje in snorklanje.

Galapaški otoki so raj za oči!
Galapaški otoki so raj za oči!

Če imaš rad živali, boš potem lahko na plažah občudoval občudoval želve, morske leve, plamence, morske legvane, ki uživajo pod soncem na belih peščenih plažah in na mangrovih.

Galapaški otoki so sinonim za popolne plaže, zato se boš težko odločil, kateri dati prednost. Gotovo je vredno, če boš obiskal Tortuga Bay v Santa Cruzu, ker je voda mirna in primerna za potapljanje z masko in kajakaštvo.

Če bi rad konkretneje raziskal to deželo, potem moraš gotovo obiskati pristni del Amazonije, kjer boš doživel stik z naravo, in vulkanski svet. Nikar ne pozabi na fotoaparat – to je namreč raj za fotografe.

Poleg uživanja na plaži si moraš nujno privoščiti še obisk Amazonije.
Poleg uživanja na plaži si moraš nujno privoščiti še obisk Amazonije.

Za obisk Galapaških otokov naj ne bi potreboval vize, priskrbeti pa si moraš zavarovanje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!