fbpx

Najboljše restavracije na svetu 2019

Ali se sprašujete, kam se odpraviti na večerjo? Morda lahko v bližnji prihodnosti preizkusite hrano v kateri izmed restavracij, ki so se uvrstile med najboljše restavracije na svetu 2019.

Vas zanima, katere so najboljše restavracije na svetu 2019? Vrhunski kuharji z različnih koncev sveta, med katerimi so se znašli tudi Alex Atala, Alain Ducasse, Dan Barber, Helene Darroze, Clare Smyth in Ana Roš, so v pariškem razstavnem centru Palais Brongniart razglasili dobitnike nagrad World Restaurant Awards.

Na prireditvi so največ slave poželi zmagovalci v 18 kategorijah. Restavracije, ki so slavile v formalnih kategorijah, so prejele ‘velike krožnike’. Prejemniki nagrad v kategorijah, ki so služile predvsem zabavi (npr. Instagram račun leta), pa so se morali zadovoljiti z ‘majhnimi krožniki’.

Žirijo je sestavljalo 100 sodnikov. Kuharskim mojstricam in mojstrom so se pridružili tudi izkušeni ocenjevalci restavracij.

Nagrado za restavracijo leta si je prislužila restavracija Wolfgat, ki leži v južnoafriškem kraju Paternoster. Ta je prav tako slavila v rubriki ‘najboljša destinacija s poti’. Prestižna restavracija z 20 sedeži se nahaja v 130 let stari koči nad jamo Wolfgat, ki stoji tik ob morski obali.

V kolikor vas zanima, kakšne jedi ponujajo najboljše restavracije na svetu 2019, si oglejte spodnjo galerijo. Zagotavljamo vam, da si boste ob pogledu na fotografije obliznili prste.

GALERIJA – NAJBOLJŠE RESTAVRACIJE NA SVETU 2019

Dodatne Informacije

Več informacij:
restaurantawards.world

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!