fbpx

3 idilične gozdne poti v Sloveniji za družinsko raziskovanje narave

Foto: notranjski-park.si

Jeseni se gozd obleče v najlepše barve, zato ni boljšega letnega časa za raziskovanje gozdnih poti, kot je tisti, v katerem lahko nabiramo tudi gobe in kostanj. Obujte čevlje in se skupaj z najmlajšimi odpravite v gozd. Pripravili smo nekaj idej, ki vam že ob tem koncu tedna morda pridejo prav.

Udin boršt

Med Gorenjci priljubljena točka za preživljanje časa v naravi. V jeseni boste srečali gobarje in nabiralce kostanja, v poletnem času tiste, ki se pridejo ohladit pred vročino. Udin boršt je edinstveno naravno območje, saj gre za eno najstarejših ledeniških teras v Ljubljanski kotlini. V njem najdete kopico sprehajalnih in tematskih pohodnih poti: Po deželi konglomeratnega krasa, Podeželsko-naravoslovna učna pot Kriva jelka, Vodna učna pot Strahinj, Po poti treh zvonov in učno pot po mokrišču Blata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by none_such (@none_such)

Rakov Škocjan

Čudovita kraška dolina med Cerkniškim in Planinskim poljem, ki je podobo dobila po zaslugi reke Rak. Po dolini vodi tudi poučna naravoslovna učna pot , na kateri si ogledate tudi Veliki in Mali naravni most, Tkalca jamo ter Zelške jame. V poletnih mesecih je Rakov Škocjan priljubljeno zatočišče pred vročino, ohladite se lahko tudi v reki Rak, v jeseni pa postane priljubljena pohodniška pot. Po poti vas usmerja 16 poučnih tabel, priporočena pa je uporaba dobre športne obutve, sploh za obisk jam.

Pragozd s slapoma Veliki in Mali Šumik

V sklopu Naravnega parka Pohorje najdete kopico čudovitih naravnih znamenitosti in eden redkih ohranjenih pragozdov v Sloveniji je brez dvoma ena izmed teh. Po 19 hektarjev velikem pragozdu vodi kopica pohodnih poti, po katerih obiščete tudi slapova Veliki in Mali Šumnik, ki ju ustvarja potok Lobnica. Veliki Šumik je eden najmogočnejših slapov pri nas, po zahtevnejši poti pa se prebijete še do Malega Šumnika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slovenia Outdoor (@slovenia_outdoors)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!