fbpx

Modne ženske jakne in vetrovke za jesen 2021

Foto: Zara

Jesen se začenja in s seboj prinaša hladne in deževne dni. Tako vreme vam morda ne da največje motivacije, da bi zapustili toplo posteljo, vendar pa je odlična priložnost za modne podvige. Zato smo vam pripravili 12 idej za jakne in vetrovke.

Jakne in vetrovke morda niso oblačila, ki vam prva pridejo na misel, ko razmišljate o modi, vendar pa je že več let njihova ponudba zelo raznolika. Čeprav je njihov prvi namen še vedno praktičnost – zagotavljajo vam namreč zaščito pred dežjem in vetrom – pa se proizvajalci oblačil čedalje bolj osredotočajo tudi na njihov estetski izgled.
Kombinirate jih lahko na veliko različnih načinov, odvisnih od vremena in vašega stila.

Če pa je vreme toplejše, potem se lahko odločite tudi za tako športen stil s supergami in trenirko kot tudi bolj uraden z usnjenimi ali žametnimi hlačami in škornji. Z vetrovkami in jaknami se ujemajo tudi kapa in rokavice – lahko se odločite za varne črne ali bele odtenke, lahko izberete enako barvo kot je vaša jakna, lahko pa z popolnoma nasprotno barvo jakni ustvarite kontrast.

1. Rumeni odtenki

Rumena in dež vas morda asociirata na klasične gumijaste škornje, vendar pa ta odtenek lahko izpade zelo estetsko. Jakno znamke Icepeak lahko za 133 € kupite na spletni strani Amazon.de.

Foto: Icepeak

2. Prehodne jakne

Prehodne jakne so odlična ideja, ko zunaj še ni tako hladno, vendar pa piha in občasno začutite dežne kaplje. Klasično jakno bolj športnega izgleda znamke Nike si lahko za 67,43 € zagotovite tukaj.

Foto: Nike

3. Usnje

Usnjene jakne so prav tako popolne za jesen, saj nudijo ravno pravšnjo toploto. Nadenete si jih lahko, ko želite, da bo vaš outfit mešanica sproščenega in elegantnega. Črno usnjeno jakno znamke Hoermanseder lahko za 101,25 € najdete na About you.

Foto: aboutyou.si

4. Puhovke s kapuco

Ko se dnevi še bolj ohladijo, nikar ne izkoristite tega za razlog, da bi ostali doma. Namesto tega si nadenite toplo puhovko, najbolje s kapuco, saj vas bo taka zaščitila tudi pred dežjem. Puhovko lahko pri Stradivariusu dobite za 69.99 €.

Foto: stradivarius.si

5. Jakne s flisom

Jakne s flisom so prijetne na otip, tople in po navadi tudi zelo estetskega izgleda. Tako jakno lahko najdete na Stradivariusovi spletni strani za 59.99 €.

Foto: stradivarius.si

6. Nenavadni kroji

Če se uvrščate med modne navdušence, bodite pri nakupih pozorni na nekonvencionalne kroje in oblike. Eno od takih jaken lahko najdete pri znamki H&M za 39,99 €.

Foto: hm.com

7. Kratke jakne

Kratke jakne najbolje izgledajo v kombinaciji s hlačami z visokim pasom, kombinirate pa jih lahko tako s trenirko kot bolj elegantnim spodnjim delom in jih tako uporabite za dva popolnoma različna outfita. Jakno v črni rjavi in bež barvi lahko za 39,99 € naročite na spletni strani H&M.

Foto: hm.com
Foto: hm.com

8. Temni odtenki

Črna je vedno odlična izbira, saj nam pušča odprte roke pri iskanju barvnih kombinacij za druga oblačila in tudi pri jaknah ni nič drugače. Toplo H&M jakno si lahko za 59,99 € priskrbite na njihovi spletni strani.

Foto: hm.com

9. Kamuflažni vzorci

Kamuflažni vzorci na veselje nekaterih in zgražanje drugih nikoli povsem ne zapustijo modnega sveta- in tako jih najdete tudi na vetrovkah. Ena od njih je vetrovka znamke Carhatt WIPP, ki jo lahko za 69,95 € kupite na spletni strani Zalando.

Foto: zalando.si

10. Pastelni vzorci

V modni svet so se vrnili tudi pastelni vzorci, ki brez dvoma polepšajo še tako siv dan. Pastelno vetrovko znamke Karl Kani lahko za 39,95 € najdete tukaj.

Foto: zalando.si

11. Jakne, ki segajo do tal

Poskrbite za popolno zaščito s puhastimi jaknami, ki segajo skoraj do tal. Eno takih lahko za 79,99 € najdete na spletni strani H&M.

Foto: hm.com

12. Svetleče jakne

Svetleče jakne brez dvoma pritegnejo pozornost. Če želite ubrati varnejšo pot, si tako jakno lahko priskrbite v črni barvi, če pa se ne bojite modnega tveganja, lahko posežete tudi po drugih odtenkih, priporočamo pastelne. Tako temno kot barvno jakno lahko za 35.99 € najdete pri znamki Stradivarus- tukaj in tukaj.

Foto: stradivarius.com
Foto: stradivarius.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!