fbpx

3 ključni razlogi, zakaj nas večina vztraja v slabih odnosih

Ste se vprašali kdaj, zakaj ste v razmerju? Zakaj vztrajate kljub temu, da vam notrjani glas govori drugače? Preverite tri ključne vzroke in če se vidite v njih ukrepajte. Življenje je eno samo!

Gre za ljubezen ali le navado? To vprašanje bi si morali zastaviti vsi, ki so se znašli v slabi zvezi.

  • Tisti, ki v imenu ljubezni, opravičujejo vso slabo ravnanje, ki se jim zgodi v razmerju.
  • Tisti, ki pozabijo na preprosto dejstvo, da ljubezen ne boli, in da bi morali, če se znajdejo v odnosih, kjer se počutijo nesrečne, le tega prekiniti.

Vendar se pogosto zgodi, da ljudje nikoli ne odidejo. Ostanejo, kakor smo že omenili, v imenu ljubezni.

Kakšni so razlogi, da ostanejo v slabem odnosu.

1. Nimajo dovolj samozavesti

via GIPHY

Njihova pričakovanja glede kakovosti ljubezenskega odnosa so povezana z načinom, kako doživljajo sebe. Ljudje z nizko samopodobo, mislijo, da so manj vredni kot partner, imajo nižja pričakovanja in nizko zastavljene standarde. Nimajo samozavesti in so zadovoljni z zvezo, ki je v resnici vse kaj drugega, kakor zadovoljiva.

2. Bojijo se osamljenosti, pa tudi novih odnosov

via GIPHY

Dlje, ko so v razmerju, težje ga prekinejo. Strah pred osamljenostjo je pogost razlog, da ljudje ne želijo prekiniti slabega razmerja. V njihovi glavi se poraja tisoč vprašanj. Ali bom še našel nekoga, ki me bo imel rad? Ali bom preostanek življenja preživel sam?

V svojem življenju so se navajeni na prisotnost druge osebe in prav ta navada je razlog, da morda nikoli ne odidejo.

Strah jih je, da bodo iz slabega razmerja prišli še v slabše. Ali bodo sploh še lahko komu zaupali. Ljudje z nizko samopodobo se bojijo že misli, da bi morali začeli novo zvezo, ker vedo, da bodo težko zaupali potencialnemu novemu partnerju.

3. Ne zavedajo se, da nekdo čustveno manipulira z njimi

V trenutku, ko bo nasprotna stran ugotovila, da želijo prekiniti razmerje, bodo začeli manipulirati z njimi. Našli bodo različne vzroke, od ljubezni, občutkov manjvrednosti, do groženj, da bodo ostali z njimi. In kakor smo že v začetku napisali, ostanejo v imenu ljubezni in občutku, da jih nihče drug nikoli ne bo imel rad.

Ljubezen je ustvarjanje kompromisov, je obojestranska težnja po dobrem odnosu, v katerem sta oba enakovredna in srečna partnerja. Če partner z vami manipulira, se ne bojte odidi. Še vedno je bolje, da ste srečni brez njega, kakor nesrečni z njim.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.