3 ključni razlogi, zakaj nas večina vztraja v slabih odnosih

Ste se vprašali kdaj, zakaj ste v razmerju? Zakaj vztrajate kljub temu, da vam notrjani glas govori drugače? Preverite tri ključne vzroke in če se vidite v njih ukrepajte. Življenje je eno samo!

Gre za ljubezen ali le navado? To vprašanje bi si morali zastaviti vsi, ki so se znašli v slabi zvezi.

  • Tisti, ki v imenu ljubezni, opravičujejo vso slabo ravnanje, ki se jim zgodi v razmerju.
  • Tisti, ki pozabijo na preprosto dejstvo, da ljubezen ne boli, in da bi morali, če se znajdejo v odnosih, kjer se počutijo nesrečne, le tega prekiniti.

Vendar se pogosto zgodi, da ljudje nikoli ne odidejo. Ostanejo, kakor smo že omenili, v imenu ljubezni.

Kakšni so razlogi, da ostanejo v slabem odnosu.

1. Nimajo dovolj samozavesti

via GIPHY

Njihova pričakovanja glede kakovosti ljubezenskega odnosa so povezana z načinom, kako doživljajo sebe. Ljudje z nizko samopodobo, mislijo, da so manj vredni kot partner, imajo nižja pričakovanja in nizko zastavljene standarde. Nimajo samozavesti in so zadovoljni z zvezo, ki je v resnici vse kaj drugega, kakor zadovoljiva.

2. Bojijo se osamljenosti, pa tudi novih odnosov

via GIPHY

Dlje, ko so v razmerju, težje ga prekinejo. Strah pred osamljenostjo je pogost razlog, da ljudje ne želijo prekiniti slabega razmerja. V njihovi glavi se poraja tisoč vprašanj. Ali bom še našel nekoga, ki me bo imel rad? Ali bom preostanek življenja preživel sam?

V svojem življenju so se navajeni na prisotnost druge osebe in prav ta navada je razlog, da morda nikoli ne odidejo.

Strah jih je, da bodo iz slabega razmerja prišli še v slabše. Ali bodo sploh še lahko komu zaupali. Ljudje z nizko samopodobo se bojijo že misli, da bi morali začeli novo zvezo, ker vedo, da bodo težko zaupali potencialnemu novemu partnerju.

3. Ne zavedajo se, da nekdo čustveno manipulira z njimi

V trenutku, ko bo nasprotna stran ugotovila, da želijo prekiniti razmerje, bodo začeli manipulirati z njimi. Našli bodo različne vzroke, od ljubezni, občutkov manjvrednosti, do groženj, da bodo ostali z njimi. In kakor smo že v začetku napisali, ostanejo v imenu ljubezni in občutku, da jih nihče drug nikoli ne bo imel rad.

Ljubezen je ustvarjanje kompromisov, je obojestranska težnja po dobrem odnosu, v katerem sta oba enakovredna in srečna partnerja. Če partner z vami manipulira, se ne bojte odidi. Še vedno je bolje, da ste srečni brez njega, kakor nesrečni z njim.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Če se lahko pri teh šestih vprašanjih ocenite z oceno 5, boste v življenju dosegli velike cilje