To so naravna zdravila za glavobol: 3 naravne sestavine, ki bodo umirile glavobol zaradi vročine

Naravna zdravila za glavobol!

Foto: Envato

Nič ni hujšega kot boleča glava, ki bi zabavo na soncu prestavila v posteljo. Na žalost raziskave kažejo, da je pri vsakem zvišanju temperature za 10 odstotkov večja verjetnost, da vas boli glava - kar verjetno ne preseneča nikogar, ki je kdaj imel glavobol v poletnih dneh.

Na srečo obstajajo številna naravne sestavine, ki bi lahko delovala celo bolje kot zdravila. Naslednjič, ko začutite to opozorilno utripanje, poskusite nekaj od tega.Torej naravna zdravila za glavobol!

To so naravna zdravila za glavobol!

Ingver

Ingver ima protivnetne učinke, podobne nesteroidnim protivnetnim zdravilom, kot sta ibuprofen in lekadol, a brez stranskih učinkov. Dejansko so znanstveniki pred kratkim ugotovili, da lahko določena začimba blokira signale bolečine oziroma umiri vnetne procese v telesu.

Sivka

Vdihavanje umirjenega cvetja narave – sivke v 15 minutah za 71 odstotkov olajša glavobol. Vdihanje sivke lahko zmanjša krvni tlak, srčni utrip in temperaturo, kar lahko prispeva k lajšanju glavobola. Mehčalcu dodajte nekaj kapljic eteričnega olja sivke in posušite na zraku. V trenutku, ko začutite glavobol, lezite in počasi in globoko zadihajte.

Foto: Envato

Nenavadna domača zdravila, ki resnično delujejo

Leden obkladek

Naslonite se na naslonjač in na čelo ter zatilje položite obkladek z ledom, na glavo pa dajte mrzlo ožeto brisačo. Tovrstna terapija ohladi pretok krvi v možgane in blagodejno vpliva na bolečino. Če boste pili mrzle pijače, poskrbite, da le te ne bodo preveč ledene, saj si nihče ne želi zboleti v vročih poletnih dneh.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
“COVID možgani”: to kronični pandemični stres naredi tvojim možganom