fbpx

7 romantičnih beneških rezidenc, kot nalašč za raziskovanje mesta na vodi v dvoje

Foto: Envato

Benetke, mesto neskončnih kanalov in frfotajočih golobov. Mesto, kjer številni pari na novo obudijo romantična čustva in se zaljubijo. Kakšno srečo imamo, da so Benetke nedaleč stran, tako da lahko tja švignemo kar za vikend. Pripravili smo vam nekaj dih jemajočih nastanitev, ki vas ne bodo pustile hladne.

Hotel Metropole Venezia

Le nekaj sto metrov stran od trga sv. Marka se nahaja razkošno opremljen hotel, ki ga krasijo fine tkanine in starinsko pohištvo, na hodnikih tako lahko občudujete zanimivo zbirko starinskih pahljač. Odlikujeta ga pogled na beneško laguno ter čudovit vrt, na katerem lahko uživate ob vonju citrusov ter vodnjaku iz 14.stoletja. V sklopu hotela sta tudi spa in wellness, če pa vam že zjutraj zadiši kaj sladkega, ste pri zajtrku deležni tudi panakote in tiramisuja.

Ca’ Bonfadini Historic Experience

V stavbi iz 16. Stoletja je dom našel eleganten hotel Ca ‘Bonfadini, ki se nahaja v bližini beneškega kazinoja, malce odmaknjen od turističnega predela s trgom sv. Marka. Je kot nalašč za pare, ki si želijo zasebnosti in miru, ponuja pa okusno opremljene sobe, ki se med drugim ponašajo tudi s pogledom na kanal. Prostorne sobe imajo tudi dnevni prostor, v kopalnici pa vas pričaka tudi luksuzni paket za nego telesa.

Palazzo Cristo

Nekaj sto metrov stran od slovite palače Ca’ d’Oro se nahaja Palazzo Cristo z edinstveno in udobno oblikovani apartmaji, pod katere sta se podpisala kar lastnika, priznana oblikovalca Frederic Tubau & Anna Covre. Apartmaji so kot nalašč za romantični oddih v Benetkah, saj s svojo oblikovalsko zasnovo poosebljajo šarm in romantiko mesta na vodi. Unikatno zasnovano pohištvo in velike steklene površine pričajo o luksuzni namestitvi, za bolj petične goste pa je na voljo tudi služničad.

Hilton Molino Stucky Venice

Edinstven hotel je umeščen v stavbo nekdanjega mlina in se nahaja na mirnem nabrežju otoka Giudecca. Nedavno prenovljen hotel se ponaša s sodobno opremljenimi sobami, marmornatimi kopalnicami in razgledom na kanale ter mestne uličice. Slovi po dih jemajočem bazenu na vrhu stavbe in razkošnem spaju, v katerem najdete savno, vročo in turško kopel. Na strehi ima poleg bazena mesto tudi hotelski bar, v restavraciji pa vam je na voljo okusen samopostrežni zajtrk. Seveda se lahko zapeljete tudi do središča Benetk, vožnja vam bo vzela približno 20 minut.

Palazzina Grassi

V zgodovinskem predelu Benetk stoji privlačna Palazzina Grassi. Najdete jo tik ob kanalu Grande, le nekaj sto metrov stran od slovitega teatra La Fenice. Pohvali se s klimatiziranimi sobami ter sobno strežbo, pod dizajn pa se je podpisal francoski industrijski oblikovalec Philippe Starck. V sklopu namestitve se nahaja tudi nadvse priljubljena restavracija, kjer za vaše brbončice skrbijo izbrani kuharski mojstri, razvajate pa se lahko tudi na nadvse simpatični terasi.

Bloom Settimo Cielo

Le deset minut hoje od slovitega trga sv. Marka in mostu Rialto se nahaja Bloom Settimo Cielo, penzion, ki se ponaša s slikovito teraso s pogledom na celotne Benetke. Je v neposredni bližini kulturnih središč kot sta gledališče La Fenice in galerija Accademia, osebje pa na vašo željo rezervira vstopnice za koncerte in predstave.

Hotel Giorgione

Štirizvezdični hotel v središču Benetk se nahaja v stavbi iz 18. Stoletja. Urejen je v klasičnem beneškem slogu, za pristnost poskrbijo starinsko pohištvo in razkošni dodatki. Sobe so elegantno opremljene, v njih najdete kopico dragocenih tkanin in umetelnih lestencev iz muranskega stekla. Kljub temu so dovolj sodobno opremljene, da zadostijo potrebam gostov. Le te razvajajo tudi z bogatim zajtrkom, ki ga postrežejo tudi v hotelskem atriju z vodnjakom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!