7 odličnih lekcij, ki se jih naučite le iz neuspeha

Foto: Wendel Moretti / Pexels

Neuspeh je neizogiben del uspeha. Lahko je začetek neke nove poti. Da se otrok nauči hoditi, mora velikokrat pasti. Neuspeh je tudi pokazatelj uspeha, za katerega si prizadevamo. Ko skakalca s palico premaga konkurenca, višina skoka pokaže njegov napredek. Ta neuspeh postane začetna točka njegovih treningov, na katerih skuša dokazati, da trenutni neuspeh ni nujno tudi dokončen! -Dave Anderson

Ne bojte se neuspeha. Brez neuspeha ne bi tako cenili uspeha. Izkušnje nas gradijo in zgradijo v močno in uspešno osebo.

1. Če si res nekaj želite, vas neuspeh ne bo ustavil

Vstali boste in poskusili znova. Učili se boste na napakah, ki ste jih storili. Zrasli boste iz svojih preteklih izkušenj. Še več truda boste vložili v doseganje svojih ciljev, ker to, da bi odnehali za vas ni možnost. Preveč si želite, da bi dosegli, kar si želite, da bi sploh pomislili na upočasnitev.

2. Nihče ni imun na neuspeh

Morda se vam zdi, da je vaš neuspeh znak, da niste dovolj dobri – toda nihče ne uspe prvič, ko nekaj poskusi. Mogoče vam ne bo uspelo niti drugič niti tretjič. Ljudje, ki jih občudujete, niso bili rojeni popolni na svojih področjih. Padali so. Niso se ustavili, dokler niso dobili želenega. Uspešni so zaradi svojih neuspehov.

Nihče ni imun na neuspeh! Foto: Elia Pellegrini / Unsplash

3. Največji kritik, s katerim se boste kdaj soočili, ste sami

Večinoma vam bodo ljudje okoli vas v podporo. Hvalili vas bodo in vas spodbujali in prepričevali, da lahko storite vse, za kar se odločite. Oseba, ki vas bo najbolj kritizirala, zaradi katere se boste spraševali, ali ste neuspešni, ste vi sami. Če želite uspeti, morate premagati lastne dvome. Naučiti se morate ignorirati pesimistični glas v podzavesti.

4. Vsak ima drugačno definicijo neuspeha

Morda imate za neuspeh nekaj, kar je za drugega lahko uspeh. Vzeti si morate trenutek, da se vprašate, zakaj ste tako strogi do sebe. Vprašajte se, ali bi nekoga drugega imeli za neuspešnega, če bi storil to, kar ste storili vi, ali pa bi bili ponosni nanje. Verjetno ste nepotrebno trdi do sebe.

5. Dovoljeno vam je, da ste razočarani

Lahko ste razočarani nad sabo. Lahko se vznemirjate, ker niste dosegli cilja, ki ste si ga postavili in ste si ga zelo želeli doseči. A le za kratek čas. Če želite uspeti, potem ne morete živeti v preteklosti. Osredotočiti se morate na sedanjost in prihodnost. Zapomniti si morate, da vaše potovanje še ni končano. Lahko se odločite, da nadaljujete. Lahko se odločite, da poskusite še enkrat. Ne obupajte!

Verjemi vase! Foto: Allef Vinicius / Unsplash

6. Na enem področju vam spodleti, a na drugem uspete

Mogoče ne zaslužite toliko denarja, kot želite, vendar ste srečno poročeni. Morda delate v sanjski službi ali ste se preselili v sanjsko stanovanje, niste pa še našli ljubezni. Zapomniti si morate, da čeprav se v enem delu življenja morda počutite neuspešni, uspevate na drugih področjih. Ne gre vam tako slabo, kot mislite. Ampak zelo dobro! Mislite pozitivno.

7. Vedno boste želeli narediti še korak dlje

Ko dobite povišico, boste želeli še eno. Ko se preselite v stanovanje, si boste zaželeli večje stanovanje. Nikoli ne boste zadovoljni. Takoj, ko dosežete cilj, boste ustvarili nov cilj, zato se vam zdi, da ne dosežete svojih ciljev. Vaš neuspeh je samo iluzija.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!