3 nove računalniške igrice, ki te bodo popolnoma zasvojile

Katere so nove računalniške igrice, ki ne smejo uiti radarju pravih gejmerjev? Predstavljamo 3, ki te bodo popolnoma zasvojile.

Poglejte si, katere 3 računalniške igrice vas bodo popolnoma zasvojile.

Farming Simulator 19

Farming Simulator 19
Farming Simulator 19

Če bi na prelomu tisočletja kdo zatrdil, da se bo med najbolje prodajanimi igrami kmalu znašla simulacija kmetovanja, bi ga po vsej verjetnosti imeli za norega. A zgodilo se je prav to: leta 2008 je izšel prvi Farming Simulator, izdelek švicarskega podjetja Giants Software, in pognal trend, ki se še ni umiril. V ljudeh je sprožil nekaj, kar so očitno potrebovali: željo po umirjenem obdelovanju zemlje brez stresa in fizičnega napora. Zdaj smo že pri Farming Simulatorju 19, sedmem računalniškem po vrsti (na razpolago so tudi mobilne edicije), ki je v primerjavi z enico bistveno bolj zapolnjen. Smisel je še vedno v upravljanju kmetijske mehanizacije v treh razsežnostih in skrbi za zemljo, le da je pridelkov in vozil zdaj cela vrsta, med drugim tista proizvajalca John Deere. Mogoče je uporabiti celo posnetek traktorskega volana in prestavne ročice, ki gre – podobno kot igra sama – za med.
farming-simulator.com

Spyro Reignited Trilogy

Spyro Reignited Trilogy
Spyro Reignited Trilogy

Vijoličasti zmajček Spyro je znan junak tridimenzionalnih ploščadnih iger, ki je luč sveta ugledal na prvem PlayStationu pred dvajsetimi leti. Ob tej častitljivi obletnici med nas prihaja prebarvana in osvežena trilogija prvih treh iger z njim v glavni vlogi, podobna zbirki Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Že v prvencu Spyro the Dragon so višje stopnje vodile v številne manjše, in za vstop vanje je bilo treba pobrati neko količino dobrot ali končati misije. Znal je dobro skakati in za silo letati, predvsem pa uporabljati veščine, kot je ognjeni curek, s katerim je požgal ovire in škodil nasprotnikom. V dvojki Gateway to Glimmer se je podal v čisto novo dimenzijo s svežimi liki ter pridobil supersposobnost, ki mu je omogočila letenje do novih območij, zamrzovanje in turbohitrost. Preden se je Spyro odpravil gostovat v serijo Skylanders, je načeloval še svoji tretji odpravi v Spyro: Year of the Dragon, katere največja posebnost je bilo osvobajanje dodatnih likov in igranje z njimi.
spyrothedragon.com

Just Cause 4

Just Cause 4
Just Cause 4

Nekateri v videoigrah iščejo globlji smisel, drugi pa bi se radi z njimi zlasti prešerno zabavali na karseda neobremenjen način. Prav takim je namenjena serija Just Cause, v kateri nori agent Rico Rodriguez na najbolj odbite načine sesuva kriminalne imperije in banana republike. Te igre so umeščene v odprte svetove, po katerih se je mogoče neovirano potikati, in sicer ne le peš, temveč v številnih vozilih. V najnovejši štirici se Rico poda v južnoameriško državo Solis, kjer raziskuje svojo preteklost in se na strani upornikov bojuje proti zasebni vojaški organizaciji Črna roka. Just Cause 4 dodatno stavi na spektakel, saj tako Rica kot nasprotnika doletijo skrajne vremenske razmere od električnih viharjev do tornadov. Dežela pa je največja doslej, saj meri nič manj kot 1024 kvadratnih kilometrov. Za primerjavo: celotna Slovenija meri 20.273 kvadratnih kilometrov. Hudo!
justcause.square-enix-games.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši robotski sesalniki 2020: naj drugi delajo namesto vas