fbpx

3 slikovita jesenska potovanja, na katere se lahko odpravite z bližnjih letališč

Foto: envato

Številni se že od začetka novega šolskega leta spogledujemo z jesenskim oddihom. Če tudi vi sodite med tiste, ki bi se med krompirjevimi počitnicami radi odpravili na tuje, pa ne veste kam, preverite naš izbor. Najboljša plat tega pa je ta, da lahko do destinacij poletite kar z brniškega letališča.

Bi poleteli nekam, ne preveč daleč in ne preveč blizu? Se vam ne ljubi voziti do italijanskih letališč in zabijati časa na avtocesti? Potem preverite te tri ideje za jesenske počitnice.

Foto: Unsplash/Stefan Kostoski

Istanbul

Mesto, kjer se prepletata evropska in arabska kultura sodi med eno največjih svetovnih metropol. S svojo bogato zgodovino privablja triste od blizu in daleč, ti pa lahko občudujejo zakladnico arhitekture, okušajo tamkajšnjo kulinariko ter barantajo na velikih tržnicah. Istanbul stoji na ostankih veličastnih cesarstev, na katera vas opozarja vrsta mestnih znamenitosti: mošeja Hagia Sophia, palača Topkapı Palace, Modra mošeja in Grand Bazaar.

Koliko stane letalska karta za Istanbul?

Iz Brnika lahko v Istanbul poletite že od 169 evrov naprej, v ceno pa je vključenih tudi 23 kg prtljage. S februarjem bo Turkish Airlines še povečal število letov iz Ljubljane, obstoječim desetim bodo dodali še dva. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Foto: Unsplash/Sabrina Mazzeo

London

Te dni je veliko govora o kraljevi družini, saj je po sedmih desetletjih vladanja preminila Kraljica Elizabeta II. Če se želite na lastne oči prepričati, kako žaluje ena največjih evropskih metropol, poletite v London. Tam vas prav zagotovo ne bo dolgčas, četudi niste ljubitelj kronanih glav. Mesto, ob Temzi nudi vrsto znamenitosti, od Westminstrske opatije do slikovitega Big Bena, pa tudi vrsto parkov, ki se v jesenskem času odenejo v najrazličnejše barve.

Koliko stane letalska karta za London?

Z Wizz Air lahko iz Brnika v London poletite že za 45 evrov. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Foto: Unsplash/Nikolay Dimitrov

Madrid

Po vročem poletju, ki je dodobra razgrelo madridske ulice, se življenje v španski prestolnici nekoliko umiri. Gruče turistov se zredčijo, živo srebro se spusti za nekaj stopinj. Mestni parki se obarvajo v najlepše barve jeseni, ob vse krajših dnevih pa se turisti zatečejo v objeme galerij in muzejev. V prijetnem vremenu se lahko sprehodite po največjih madridskih znamenitostih, vse od slovitega El Retira do Plaze Mayor.

Koliko stane letalska karta za Madrid?

Iz Brnika lahko v Madrid z družbo Wizz Air (+Ryanair) poletite že za 96 evrov. Pri tem se ustvarite tudi v Bruslju, naslednji dan pa pot nadaljujete proti španski prestolnici. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.