fbpx

3 stvari, s katerimi si sami blokiramo obilje

Foto: Anastasiya Llobanovskaya / Unsplash

Težko je verjeti, da energijo izobilja blokiramo s svojimi mislimi. Živimo v svetu pomanjkanja in nenehno smo obkroženi s sporočili, da ni dovolj denarja za kakršno koli razkošje, da je treba varčevati in vnaprej načrtovati najbolj navadne stvari. Ta zgodba je tako prepričljiva, saj jo živi večina okoli vas. Kaj pa, če je to le zgodba?

Narava je v svoji čisti obliki bogastvo in obilje. Kadar obilje našega življenja ne nastane spontano, potem nekaj pri nas ni v skladu z naravo. Na osebni ravni je to lahko posledica omejenega prepričanja in programiranja, s katerim smo odvisni od svoje vzgoje in okolja, v katerem živimo.

S čimer smo energetsko usklajeni, to pritegnemo. Obilje je del vaše fizične resničnosti le, če je prej sprejeto v vaši notranji resničnosti.

Poglejmo si najpogostejši načine, kako blokiramo obilje.

Nesprejemanje komplimentov in pohval

Vam je neprijetno, ko vas pohvalijo? Ali ignorirate ali omadežujete nekaj, kar zmanjšuje ali racionalizira pohvale, ki ste jih dobili, ali pa sploh nočete sprejeti nobene nagrade, saj menite, da si tega ne zaslužite? S takšnim odnosom blokirate obilje.

Praznuj vsako, še tako majhno zmago. Foto: Duncan Shaffer / Unsplash

Razvijte strategijo za sprejemanje komplimentov in daril in jo ponavljajte, dokler je ne sprejmete in se z njo ne počutite prijetno. Ko nekdo pohvali vaše delo, namesto da bi rekli, da to ni nič, preprosto recite “hvala”, se nasmehnite in se zavedajte, da je to nekaj, ker je edinstveno in vaše!

Nekdo drug bi lahko poskusil narediti isto stvar pa mu ne bi uspelo narediti tako, kakor je vam.

Ne jemljite svojega dara, daril kot samoumevne – za vas je vaše delo naravno in normalno, zato menite, da ni to nič posebnega. A je!

Ni pomembno, koliko časa, dela ali truda ste vložili v svoje delo, cenite ga. S tem si odpirate pot k izobilju, ki ga blokirate tako, da ne cenite tistega, kar drugi prepoznajo in cenijo v vas.

Ne praznujete majhnih zmag

Praznovanja so rezervirana za velike zmage in mejnike. Malenkosti so samoumevne. Seveda ste danes zjutraj skuhali kavo, saj imate na voljo elektriko, aparat za kavo in druge vsakodnevne ugodnosti, ki ste jih vajeni.

Vzemite si nekaj časa, da občutite hvaležnost za čudeže, kot je to, da teče voda, ko odprete pipo, prižgete luč, se pogovarjate po telefonu ali na spletu z ljudmi, ki so daleč.

Vse je na dosegu roke, na voljo vam je veliko informacij, vse lahko odkrijete in imate samo s pritiskom na tipke. Zahvalite se za to.

Vzemite kovanec, ki ste ga videli na cesti, in začutite hvaležnost, kot da bi z neba padla gruda zlata – vesolje vam postavlja znake, kovanec pa znak obilja. Sprejmite ga s hvaležnostjo in veseljem, z istimi čustvi, s katerimi bi sprejeli lonec zlata.

Poberite denar, ki ga vidite na tleh. Foto: Jizhidexiaohailang / Unsplash

Obilje se nanaša na vse vidike vašega življenja, včasih se pokaže na zelo subtilne načine

Na primer, vaše delo je bilo objavljeno in razstavljeno, vendar se ni prodalo. Vse to so zamude, zaradi katerih vidite, kako daleč ste že prišli. Kaj ste naredili, da ste prišli tako daleč, in kakšne so vaše omejitve.

Iz teh izkušenj se boste naučili kaj narediti, da vam bo naslednjič uspelo. To je tudi priložnost, da se pohvalite za dosežen uspeh in ga razumete kot napoved za naslednjo priložnost.

Recimo, prekinili ste strupeno razmerje in se odločili, da spremenite svoje življenje in končate to obliko čustvene odvisnosti – in pojavila se bo oseba, drugačna od prejšnjih partnerjev. To ali naslednje razmerje bo bližje cilju in naučili se boste prepoznati in ceniti ljudi, s katerimi imate lahko stabilne in zdrave odnose, drugačne od tistih, ki jih poznate.

Bodite srečni! Foto: Mert Guller / Unsplash

Vesolje se odziva na vaše vibracije, vam vrača in vas spodbuja – ali pa vas ustavi in ​​vam jasno pove, da se morate tudi vi ustaviti in premisliti, da bo vaš kozmični oddajnik bolje nastavljen na frekvenco obilja – materialnega, duhovnega, čustvenega.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!