fbpx

3 super učinkovite vaje za hujšanje

Vaje, ki ti vzamejo le 30 minut

Vaje za hujšanje. Foto: Envato

Poletja je konec, mi pa se lahko vrnemo nazaj na tirnice zdravega prehranjevanja in gibanja. Seveda nimamo vsi časa za dolge in intenzivne treninge, zato predstavljamo nekaj vaj, ki bodo skurile odvečno maščobo in vas naredile fit. To so 3 najbolj učinkovite vaje za hijšanje.

Čeprav obstaja ogromno različnih vaj za izboljšanje naše telesne pripravljenosti, pa je nekaj vaj vseeno ključnih za hitrejšo dosego cilja. Pri ljudeh s hitrim tempom življenja je to še posebej pomembno, saj si v kratkem času želijo narediti čim več. Če ste se našli v zapisu berite dalje, saj vam predstavljamo super učinkovite vaje za hujšanje in za boljšo telesno zmogljivost.

1. Tek

Nna samem vrhu seznama učinkovitih vaj za hujšanje se običajno znajde tekaška steza oziroma tek. Pravijo, da hitra hoja in tek porabita največ kalorij. S hitrostjo 7 MPHse v eni uri porabi približno 700 kalorij, če pa svoj tempo pospešite, si dvignete naklon in skrajšate čas, pa boste porabili približno 500 kalorij v 30 minutah. Vajo lahko izvajate v fitnes centru ali v naravi. Izberite bližnji hrib, nadenite si superge in pojdite. Super, kajne?

Foto: Sven Mieke / Unsplash

2. Hoja po stopnicah

Mnogo ljudi se težko prisili k navadi uporabe stopnic, saj se hitro utrudijo. Vendar je to lahko zelo dobrodošlo, kadar ste v procesu izgubljanja telesne mase. Bodisi v fitnesu ali doma, izberite stopnice namesto hoje po ravnem. V fitnesu boste v 30 minutah porabili od 400 do 600 kalorij, odvisno od intenzivnosti, v primeru, da ste pa začetniki, pa nikakor ne pretiravajte s tem časom in na začetku raje hodite manj časa. Vsekakor je to ena od najbolj učinkovitih vaj za hujšanje.

Foto: Envato

3. Kolesarjenje

Tudi to aktivnost lahko izvajate v fitnesu na kolesu ali v naravi. Vadba s kolesom izgleda lahka, vendar vam pri izvajanju dela celo telo, zato nikakor ne podcenjujte vožnje s kolesom. Tako kot pri prejšnjih dveh, tudi pri tej vadbi porabite približno 500 kalorij v 30 minutah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!