fbpx

5 korakov, kako pozdraviti zlomljeno srce

Foto: Envato

Srčna bolečina je nekaj, kar izkusimo skoraj vsi najmanj enkrat v življenju – je pogosta tematika filmov, poezije in umetnosti, prav tako pa se nenehno znajde v naših vsakdanjih pogovorih. Ponujamo vam 5 nasvetov, kako pozdraviti zlomljeno srce in kako iz razpadle zveze oditi z dvignjeno glavo.

Ko ste pripravljeni, da se znova zaljubite, se izogibajte enakemu partnerju, s katerim ste bili v preteklosti nezadovoljni. Bodite iskreni do sebe, kaj želite od razmerja. Teh 5 korakov pa vam bo pomagalo, da svoje zlomljeno srce čim prej pozdravite.

1. Prekinite stike

Okrevanje po razhodu se začne s popolno prekinitvijo vseh stikov z bivšim ljubimcem, tudi s prijatelji. V današnjih časih je takšno izogibanje malce težje, saj je obstajajo družabna omrežja, kjer prijatelji in bivši delijo različne informacije. Vendar bodite močni, blokirajte, ne spremljajte ter se začasno popolnoma izolirajte od družabnih omrežij. Za okrevanje od zlomljenega srca, se je treba popolnoma izogibati vsem stikov z bivšim partnerjem.

via GIPHY

2. Bodite v stiku s svojimi čustvi

Razhod se pogosto zdi kot nepredstavljiva bolečina, ker res boli. Ljudje z zlomljenim srcem prepogosto prehitro nadaljujejo z življenjem, ne da bi si dali dovolj časa za okrevanje. Dovolite si biti žalostni in v stiku s svojimi čustvi, jokajte in priznajte si bolečino.

3. Premišljevanje

Tretji korak se nanaša na obvladovanje in učenje, torej na razmišljanje o sebi, vplivu odnosa na vas in njegovi prekinitvi. Pri tem koraku se je treba vprašati, zakaj se je to zgodilo, kaj ste se iz tega naučili, kako to vpliva na prihodnost vaših razmerij. Preteklosti namreč ne morete spremeniti, lahko pa spremenite prihodnost in lastno izkušnjo.

4. Zaljubi se vase

Morate se imeti radi, saj boste drugače v ljubezenskem razmerju spet imeli podobno situacijo. Če ne spremenite sebe, boste imeli v prihodnosti podobno izkušnjo, saj vas bo vedno privlačil podoben tip ljudi.

via GIPHY

5. Poiščite boljšega

Ko ste pripravljeni, da se znova zaljubite, se izogibajte enakemu partnerju, s katerim ste bili v preteklosti nezadovoljni. Bodite od začetka iskreni do sebe in kaj želite od razmerja. Obstaja veliko zgodnjih opozorilnih znakov, da nekdo morda ni čustveno na voljo. Mnogi ljudje se zataknejo pri čustveno nedosegljivih partnerjih in teh znakov ne vidijo, čeprav jih je enostavno opaziti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!