fbpx

Dobre knjige: 5 knjig, ki bodo dvignile vašo samozavest in vam pomagale do uspeha

Foto: envato

Vsi smo se že kdaj srečali z občutki, da nismo dovolj uspešni, da ne izgledamo dovolj dobro in da nam ne bo uspelo doseči svojih ciljev. To je povsem normalno, vendar pa morate vedeti, da je take misli mogoče pregnati, zadihati s polnimi pljuči in zaživeti samozavestno. Pripravili smo vam seznam 5 knjig, ki vam pri tem lahko pomagajo.

Če iščete dobre knjige za dvig samozavesti na poti do uspeha, potem nikar ne spreglejte teh 5 iz našega seznama.

1. Jen Sincero: Ti si zakon!

Foto: felix.si

Osvežujoče zabavni vodnik, ki ga je napisala pisateljica in mentorica Jen Sincero, vsebuje 27 poglavij, polnih smešnih in navdihujočih zgodb, nasvetov in vaj, ki bodo dvignile vašo samozavest. Cilj knjige je, da bralcu pomaga prepoznati in spremeniti prepričanja in oblike vedenja, ki vodijo do sabotaže lastnega uspeha, odkriti načine, kako lahko zasluži več denarja in pa predvsem vzljubiti samega sebe.

2. Rachel Hollis: Punca, zbrihtaj se

Foto: emka.si

Rachel Hollis, ustanoviteljica spletne strani za pomoč ženskam The Chic Site, se je v letu 2018 lotila tudi pisanja. Njena knjiga temelji na načinih, kako svoje življenje lahko izboljšamo skozi majhne, lahko izvedljive korake. Vsako poglavje se začne z lažjo, ki jo je Hollisova nekoč verjela o sebi (in jo morda sami sebi govorite tudi vi), nadaljuje z analizo vzrokov za takšno miselnost in zaključi z načinom, kako svoje razmišljanje spremeniti.

3. Gary John Bishop: Ne ga s**t!

Foto: felix.si

Gary John Bishop, ki je eden izmed vodilnih svetovnih strokovnjakov za osebnostni razvoj, je svojo knjigo namenil vsem, ki imajo občutek, da so se znašli v začaranem krogu toksičnih razmerij, pomanjkanja ljubezni do sebe ter nezmožnosti vključevanja v družbo in doseganja svojih ciljev. Avtor piše brez dlake na jeziku, cilj njegovega sloga pa je bralca zbuditi iz zasanjanosti in napotiti na pot do uspeha.

4. David J. Schwartz: Magija velikopoteznega mišljenja

Foto: emka.si

V knjigi Magija velikopoteznega mišljenja se avtor David J. Schwartz osredotoči na enega glavnih razlogov za nizko samozavest: konstantne negativne misli o svojih sposobnostih in možnostih za uspeh. Bralcem pomaga, da misli preusmerijo v pozitivo in se tako motivirajo za prihodnje izzive, izboljšajo svoje življenje na tako osebnem kot kariernem področju, zaslužijo več denarja in se počutijo bolj srečne in izpolnjene.

5. Napoleon Hill: Ključi do uspeha – 17 načel osebne izpolnitve

Foto: emka.si

Vsebina te knjige je povzeta po zapiskih iz predavanj Napoleona Hilla, priznanega avtorja uspešnic, ki so številnim bralcem pomagale na poti do osebne izpolnitve in uspeha. V njej boste našli podrobna pojasnila avtorjevih široko zasnovanih idej za boljše življenje in pozitivno razmišljanje, praktične nasvete, kako te ideje uporabiti v vsakdanjem življenju in vaje, ki vam bodo pri tem pomagale.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!