fbpx

5 korakov, kako se za vedno znebiti podočnjakov

Foto: envato

Se vam zgodi, da se zgodaj zjutraj zbudite in pod svojimi očmi opazite globoke, temne podočnjake? Če vas tak izgled moti, vam zagotavljamo, da niste edini. Veliko ljudi preizkuša najrazličnejše načine, kako podočnjake izbrisati ali pa vsaj zmanjšati. Zato smo za vas pripravili 5 korakov, kako se podočnjakov za vedno znebiti.

1. Poskrbite za zdrav način življenja

To, ali bomo imeli podočnjake, je odvisno od več faktorjev. Žal je eden izmed njih naravna struktura kosti, na katero veliko vpliva nimamo. Koža se s starostjo tudi povesi in zrahlja, kar lahko povzroči, da podočnjaki postanejo bolj opazni.
Vendar pa to nikakor ne pomeni, da morate obupati: tudi če spadate med tiste, ki so k podočnjakom bolj nagnjeni, jih lahko še vedno zmanjšate. Prvi korak, kako to doseči, je gotovo zdrav način življenja.
Pomembno je, da poskrbite, da bo vaš spanec dovolj dolg in kvaliteten, izogibajte pa se tudi kajenju. Še en faktor, ki lahko povzroči, da vaša koža postane bolj prosojna, vaši podočnjaki pa bolj vidni, je sonce. Zato poskrbite, da svojega doma ne zapustite, ne da bi na svoj obraz nanesli sončno kremo.

2. Redno nanašajte vlažilno kremo

Za zdravje svoje kože boste poskrbeli tudi tako, da nanjo redno nanašate vlažilno kremo. Le-ta bo vašo kožo navlažila in tako ustvarila gladek videz, ki bo prikril vaše podočnjake in druge gube.
Pri nakupu krem za kožo bodite pozorni na sestavine, kot so glicerin, skvalan, ceramidi, maščobne kisline, hialuronska kislina, niacinamid, pantenol in peptidi. Te snovi bodo povečale raven kolagena v vašem telesu in vam tako pomagale v boju proti pigmentaciji.

Ne pozabite na vlažilno kremo Foto: Cottonbro / Pexels

3. Ne pozabite na kremo za predel okrog oči

Nujen dodatek k vlažilni kremi je krema, ki je posebej namenjena predelu okrog oči. Ta predel je namreč bolj občutljiv od drugih območij vašega obraza, koža v bližini oči pa je tanjša. Tudi pri kremi za predel okrog oči bodite pozorni na zgoraj naštete sestavine, pazite pa tudi, da krema za vašo kožo ne bo preveč agresivna.
Pri vsakem pripravku za nego bodite tudi pozorni, da bo ustrezal vaši koži. To pomeni, da izberete izdelek, namenjen suhi koži, če je vaša koža suha oz. izdelek za mastno kožo, če je vaš tip kože masten.

4. Poskusite z masažo obraza

Če se poleg podočnjakov soočate tudi z zabuhlostjo, predlagamo, da poskusite z masažo obraza. Vzrok za izrazite podočnjake velikokrat leži v tem, da se med spanjem koncentracija tekočin in drugih snovi, ki jih najdemo v našem telesu, nabere prav na območju pod očmi. Zato je pomembno, da se masaže lotimo takoj, ko se prebudimo in preden na obraz nanesemo kreme in ličila.

5. Na podočnjake nanesite obkladke

Če iščete hiter način, kako se podočnjakov znebiti zjutraj, potem priporočamo, da nanje nanesete hladne obkladke. Le-te boste našli v trgovinah s kozmetičnimi izdelki, lahko pa se odločite tudi za preprostejšo možnost. Na predel pod očmi lahko položite ohlajeno žlico, kumarico, brisačo, ki ste jo predtem namočili v mrzlo vodo ali vrečo zelenjave, ki jo hranite v hadilniku.
Obkladek na koži držite največ nekaj minut, rezultate pa boste lahko opazili takoj.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!