fbpx
Foto: BMW

Novi BMW 3: prenova in posodobitev klasike v poslovnem razredu

BMW serija 3 je ena izmed pomembnejših v ponudbi znamke BMW, v leto 2023 pa vstopa z osveženim videzom in močno tehnološko nadgradnjo. Spremembe niso velike. A jih bodo poznavalci takoj opazili. Posodobitev pa je seveda tudi tehnološka.

BMW 3 je za leto 2023 dočakal osvežitev, da bo ostal konkurenčen v razredu luksuznih športnih limuzin. Zunanje spremembe so majhne, smo pa zato dobili močno spremenjeno notranjost, ki prinaša nove tehnologije in najnovejši operacijski sistem BMW iDrive 8.

Foto: BMW

Novo BMW 3 prinaša konservativne spremembe. Ne prinaša razklanih žarometov ali še večjih ʺledvičkʺ ima pa spremenjen spodnji del in usmernike za zrak v prednjem odbijaču. Žarometi so malenkost spremenjeni, linije manj ostre in ʺledvičkeʺ nekoliko širše. Prenovljena serija 3 se lahko tako pohvali s čistejšim, bolj umirjenim videzom prednjega dela, enaki oblikovni zamisli pa sledi tudi zadek avtomobila. Zadnje luči so ohranile obliko, so pa v primerjavi s predhodnikom postale tanjše. Zadek ima izrazitejše elemente v obliki črke L.

Največjo spremembo je prenovljena serija 3 doživela v notranjosti. Po pričakovanjih ima zdaj tudi serija 3 velik ukrivljen zaslon, ki ga sestavljata osrednji voznikov 12,3 palčni zaslon s kazalniki in 14,9-palčni zaslon, namenjen info-telematskim aplikacijam. Zaradi zaslona so bile potrebne spremembe osrednje konzole, ki ima spremenjene odprtine za zrak, tipke za kontrolo klimatizacije pa so bile prestavljene na drugo mesto. Ročka za pretikanje med prestavami 8-stopenjskega samodejnega menjalnika je občutno manjša in spremenjena v izbirno tipko.

Foto: BMW

Nova notranjost prinaša novo tehnologijo, med njimi tudi najnovejši operacijski sistem BMW iDrive 8. Grafika in izbirni meniji operacijskega sistema posnemajo tiste iz pametnih telefonov, svojo funkcionalnosti pa nadgrajuje s še večjo uporabo glasovnih ukazov. Voznik in sopotniki imajo na voljo več digitalne vsebine, zemljevidi navigacijskega sistema BMW pa se zdaj hranijo v oblaku. Na voljo je povezljivost 5G, z avtomobilom pa lahko povežemo do 10 digitalnih naprav. Pri pogonskih agregatih prenovljene serije 3 ni prišlo do večjih sprememb.

Dodatne Informacije

bmw.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!