5 načinov, kako “očarati” partnerja za celo življenje – tretji nasvet je ključnega pomena!

Zadnjič posodobljeno: :

V odnosih imajo partnerji običajno dva cilja: naučiti se ljubiti sebe in druge ali pa nadzorovati druge, da bi tako dobili ljubezen in se izognili bolečinam. Če se odločite za prvi cilj, boste povezavo ohranili. Če pa se odločite za nadzor, bodite pripravljeni, da boste ostali sami.

1. Prevzemite odgovornost za svoja čustva

Če verjamete, da je od vašega partnerja odvisno, ali boste srečni, zadovoljni in koliko boste vredni, ste naredili veliko napako.

Živite svoje življenje, ki je samo vaše, in se sami trudite, da boste srečni in odvisni samo od sebe. Če se prepirate s partnerjem, ga ne kaznujte z molkom in ignoriranjem. Povejte mu vse, kar mislite, ne glede na to, kako boleče je. Nikakor ga ne kaznujte tako, da kaznujete sebe.

Prevara, padanje v depresijo in preusmerjanje k alkoholu (in drugim odvisnostim) bodo kaznovali samo vas. Naučite se spoprijeti z vsemi situacijami, ki vam jih prinaša življenje, in da boste za to dovolj močni, se morate najprej naučiti, kako imeti rad sebe!

2. Pokažite mu, da vam je mar, vsak dan

Ali mu vsak dan pokažete, kako zelo ga imate radi? In on vam? Sta vedno na voljo drug za drugega, ne glede na vse?

Odnos temelji na ljubezni, nežnosti in sočutju, a partnerji, zlasti tisti v dolgotrajnih odnosih, včasih preprosto pozabijo na to. Bodite iskreni: kako pogosto mu pokažete, da vam je mar, in kolikokrat mu očitate stvari, za katere morda ni kriv? Če ste kritični do svojega partnerja, obstaja velika verjetnost, da ste tudi samokritični.

Sprostite se, pokukajte v svoje srce in naj bo odnos takšen, kot si ga zaslužite.

via GIPHY

3. Naučite se ga imeti radi, ne pa ga nadzorovati

V odnosih imajo partnerji običajno dva cilja: naučiti se ljubiti sebe in drugega ali pa nadzorovati drugega, da bi tako dobili ljubezen in se izognili bolečinam.

Če se odločite za prvi cilj, boste povezavo ohranili. Če pa se odločite za nadzor, bodite pripravljeni, da boste ostali sami.

4. Uživajte v času, ki ga preživite skupaj

Čas, preživet s partnerjem, nežnost, skupni smeh, poljubi in vsak trenutek, preživet skupaj, so osnova za močno in stabilno zvezo. A če to počnete samo zato, ker ste se že navadili, ne upajte, da bo zveza res trajala.

Odnosi uspevajo, ko partnerja vzajemno uživata v stvareh, ki jih počneta skupaj. Če eden od njiju, ali celo oba, takšne trenutke vzame kot nekaj samoumevnega, je zveza obsojena na tihi obup – pogubo.

via GIPHY

5. Bodite hvaležni za vse lepe stvari, ki ste jih preživeli skupaj

Bodite hvaležni za vse dobre in lepe stvari, ki so se vam zgodile, odkar ste skupaj. Pozabite na slabe stvari in se ne pritožujte nad nečim, česar že zdavnaj ni več.

Ljubezen temelji na medsebojnem spoštovanju in komunikaciji ter zagotavljanju nežnosti. Če se oba tega zavedata in ravnata v skladu s tem, vajine zveze ne bo moglo nič porušiti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!