Dva astrološka znaka, ki se nikoli ne bi zlagala (in trije, ki bi pretentali celo detektor laži)

Zadnjič posodobljeno: :

Kateri znaki so iskalci resnice in kdo bi pretental celo detektor laži?

Vaš glas se stanjša, stopala mencajo, ramena zamrznejo. Za nekatere je umetnost laganja mučna. Trudite se razložiti, da ste, čeprav bi se radi dobili na pijači, v službi preobremenjeni (v resnici pa si preprosto želite ogledati serijo na Netflixu in postati eno s svojim kavčem). Za druge je potvarjanje resnice preprosto. Lažni detajli se pretakajo kot note v simfoniji, pri čemer vsaka laž zaigra v popolni harmoniji. In čeprav pri sebi najbrž dobro vemo, kje se nahajamo na spektru laži, smo za dodatno pomoč poklicali astrologijo (saj veste … za vsak slučaj, če vam ne moremo zaupati). Astrologi so tako prepričani, da so to trije astrološki znaki, ki najpogosteje lažejo (in dva, ki stvari povesta tako, kot so).

Znaki, ki lažejo

Dvojčki, pripovedovalci zgodb

Dvojčki se ne morejo upreti tkanju laži v svoje vznemirljive pripovedi. Seveda so v 90. letih prejšnjega stoletja odšli na folk koncert na prostem. Toda, ali ne bi bila zgodba bolj sladka, če bi koncert osvetlila polna luna ali če bi pevec med romantičnem popevanjem pozornost usmeril vanje? Dvojčki resnici zlahka dodajo nekaj lažnih zanimivosti, nekaj uredniških svoboščin. Globoko v sebi si radovedni dvojčki samo želijo, da bi se ljudem zdeli tako zanimivi, kot je zanimiv svet. Namesto da bi se izgubljali v izmišljotinah, se morajo zračni znaki naučiti, da se je vedno varneje postaviti na trdno vejo: resnico.

Škorpijon, zaščitnik

To je znak, ki pooseblja skrivnost, intenzivnost in intimnost temne noči. Intuitivno so nadarjeni za iskanje laži in iskanje skrivnosti (geslo vašega telefona že poznajo). In ker se pretirano zavedajo zavajajočega vedenja – umikanje očesnemu stiku, pospešen govor – se škorpijon izogne tem napakam, ko laže. Škorpijon je aligator, ki spretno drsi po močvirjih, nad vodo pa so le njegove oči. Nenehno išče grožnje, medtem ko svojo ranljivost skriva pod površjem. Namesto da bi vam povedal, da je mesto zapustil zaradi uničujočega razpada zveze, bo trdil, da je “željen spremembe okolja”. Za škorpijona se laž v imenu samozaščite vedno splača.

Tehtnica, usklajenost

Oseba, s katero hodite – eden izmed vaših številnih občudovalcev – vas vabi, da si ogledate njihovo impresivno zbirko plošč. In ko pijete kozarec merlota, iglo gramofona spustijo na eno izmed skladb, ki jih preprosto sovražite. Tukaj začnejo ustrežljive tehtnice bruhati svoje “besedno sonce”: sladke laži, ki jih izrečejo, da bo vse teklo gladko. “Super pesem!” Tehtnice hrepenijo po usklajenosti, harmoniji. In po potrebi bodo očarali svojo pot do ravnovesja. Očarani z estetsko lepoto – pastelnimi potonikami, spalnicami, napolnjenimi z zlato svetlobo – se tehtnice ujamejo v videz. Lažejo, da bi se izognile konfliktom in se z drugimi povezali na površju.

via GIPHY

Znaki, ki govorijo resnico

Oven, brez ovinkarjenja

Nekateri lažemo, da bi ugajali ali pomirili strasti. “Sama si boš postrigla frufru? Super!” Na srečo se oven loči od množice. Ognjeviti ovni imajo vgrajen občutek neposrednosti: ni časa za skrite koristi, ko te poganja instinkt. Torej pozabite na frufru, bolje bi bili videti s prečo. Oven ve, da je poštenost moč, ker je neustrašna. Prijetno jim je neprijetno: razprave so lahko zabavne, kajne? Znaki, ki jih poganja Mars, ne zavijajo svojega mnenja v celofan, ne ovinkarijo. Z njimi je samo njihov ognjeni tok zavesti. Pokličite jih, ko potrebujete odmerek resničnosti – ne glede na to, kako ostri bodo.

Strelec, iskalec resnice

Strelcu vlada Jupiter, planet optimizma in širitve. Vedno so na poti – fizični, duševni, duhovni – da bi našli življenjske resnice. Strelec želi videti vse: bujna škotska pobočja, okrašene burmanske templje. Osvobojenih misli raziskujejo različne predmete, prostore in sisteme prepričanj, da bi prišli do bistva našega namena. In nestrpno želijo deliti svojo modrost s svetom. Tako kot njihove poetične revije o potovanjih, je tudi strelec odprta knjiga. Njihova ognjena moč gori od njihove duhovitosti, muhavosti in spontanosti. Kje je zabava pri načrtovanju laži (in spremljanju vseh lažnih podrobnosti)? Strelec bi raje povedal svoje resnične zgodbe. Verjemite, te zgodbe so dovolj fascinantne.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj vam junija napoveduje numerologija: ugotovite, kakšne spremembe vas čakajo